Всички знаем, че за да защитят плодовете и зеленчуците от

...
Всички знаем, че за да защитят плодовете и зеленчуците от
Коментари Харесай

Как да премахнем пестицидите от плодовете и зеленчуците

Всички знаем, че с цел да защитят плодовете и зеленчуците от вредители, производителите употребяват пестициди, които посредством храната попадат в нас. А това е последното нещо, което желаеме да се случи, защото вредата от тях е потвърдена.
 Кейлът, пестицидите и в кои зеленчуци наличието им е най-голямо
Кой е новият зарзават, цялостен с пестициди

Годишна ранглиста на " чистите " и " мръсните " плодове и зеленчуци

Има няколко разновидността това да не случи. Да пазарим единствено биопродукти с потвърдено качество или пък да си създадем лична градина, в която сами да отглеждаме всичко. Но какъв брой хората могат да си ги разрешат?

Така или другояче, потребно е да знаем по какъв начин можем да премахнете някои от пестицидите, които покриват външните страни на плодовете и зеленчуците сами. Ето три лесни метода, оповестени на уеб страницата Daily Health Post.

1. Оцет и вода, просто и ефектив само че
 Снимка 496355

Премахването на пестициди може да бъде толкоз просто, колкото оцета и водата? Само две съставки, а храната ни ще стане по-здравословна и чиста.

За задачата е належащо в огромна купа или добре измита мивка да смесим 1 част оцет и 4 елементи вода. Плодовете или зеленчуците би трябвало да се накисват в тази примес за един час. След това ги измиваме добре с вода и са подготвени за ястие. Освен това, тази ще удължи " живота " им, т.е. те няма да се скапват толкоз бързо.

2. Спрей от съставки, които всеки има в кухнята

Този натурален спрей за унищожаване на пестициди е супер елементарен за подготвяне и е със съставки, които всички имаме в кухнята си. А те са:

1 с.л. лимонен сок

2 с.л. сода за самун

1 чаша вода

Смесваме трите съставки и разбъркваме, до момента в който содата за самун се разтвори. Сипва в чиста бутилка с разпръсквач. А по-късно е елементарно. Пръскаме плодовете и зеленчуците и ги оставяме да престоят 5-10 минути. Изплакваме с чиста вода и са подготвени за консумация.
 Снимка 496356

3. Готови натурални артикули

Вече се продават и подготвени артикули, които отстраняват пестициди, восък, пръст и нечистотии от зеленчуците и плодовете. Все отново е добре да четем деликатно етикетите. Възможно е някои от тях да съдържат мощни химикали, което обезсмисля първичната цел за премахването на пестицидите.

Основи на " чистото " хранене

Според диетолозите
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР