Всички знаем, че за да пребори вирусите, тялото ни трябва

...
Всички знаем, че за да пребори вирусите, тялото ни трябва
Коментари Харесай

Рецептата на имунолога – тези храни правят организма устойчив и засилват имунитета:

Всички знаем, че с цел да пребори вирусите, тялото ни би трябвало да е задоволително крепко и мощно. А средството, което построява стоманен имунитет, е храната, която поемаме. Имунологът от УМБАЛ „ Александровска “, доц. Снежина Михайлова , уточни част от храните, за които се допуска, че противодействат на разнообразни вируси: в  чесъна има субстанции, които пазят от вируси. Селенът и цинкът пък имат имуностимулиращ ефект върху организма ни.

Водещият Виктор Николаев пък цитира думите на съветски доктор и академик проф. Дмитрий Еделев, който предлага да пием вода единствено от тествани източници, да консумираме повече топли питиета, да се храним с гореща чорба или изпечено главно ядене и да изхвърлим от менюто си суровите и необработени храни.

 остарял чесън

Професорът поучава да ядме бразилски ядки, чесън и джинджифил, защото тези артикули били богати на селен. Цинк пък съдържат морската риба и черният самун, елдата, стридите, месото, фасула и ядките.

„ Имунната система изисква непрекъснати грижи. Трябва да има уравновесено хранене с доста зеленчуци, плодове и протеин. Ако плодовете не са добре почистени, има заплаха от заразяване, защото вирусът устоя несъмнено време върху повърхности “, съобщи доцент Михайлова.

Зъболекарски кабинети, които се намират в по-големи лечебни заведения, където се струпват хора, не е целесъобразно да се посещават, съобщи лекарят. Той поучава хората да употребяват за стерилизация твърд алкохол с по-голям градус, при липса на дезинфектанти в аптеките. Д-р Брънзров предизвести, че пациентите с ковид, които развиват тежка вирусна пневмония, би трябвало да наблюдават положението си и при зной незабавно е нужно да бъдат приети в болница.

Още при появяването на първите признаци тези хора би трябвало да бъдат изолирани, сподели още той.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР