Всички знаем, че витамин D е от изключителна важност за

...
Всички знаем, че витамин D е от изключителна важност за
Коментари Харесай

Каква е разликата между витамин D2 и витамин D3?

Всички знаем, че витамин D е от изключителна значимост за цялостното здраве. Съществуват обаче два разнообразни типа витамин D. Каква е разликата сред тях?

Витамин D e както витамин, по този начин и препрохормон (плюс пълностоен хормон в неговата дейна форма в тялото), който има значително значение за вярното протичане на разнообразни процеси в организма.

Витамин D може да бъде синтезиран в кожата при излагане на слънце. Освен това витамин D той се употребява и посредством някои храни – растителни (например водорасли) и скотски (например яйца и риба).

За жал, доста хора обаче не получават задоволително количество витамин D по натурален метод. В тези случаи приемът на висококачествена добавка витамин D остава единственият метод човек да си подсигурява приема на нужното количество от витамина всеки ден.

Дневната целесъобразна доза витамин D за възрастни е сред 4000 IU и 5000 IU. Ако се чудите дали имате недостиг на витамин D, благодарение на кръвни проучвания това може да бъде открито.
Каква функционалност има витамин D?
Витамин D е от решаващо значение за здравето на костите, зъбите, мускулите, имунната система и кожата. Той контролира производството на хормони на щитовидната жлеза, значим е по време на бременност, усъвършенства здравето на червата, контролира минералния баланс, предизвиква плътността на костите. Витамин D играе роля и във връзка с поддържането на когнитивната функционалност и положителното въодушевление.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР