Всички знаем, че сънят е здраве. Той е важен за

...
Всички знаем, че сънят е здраве. Той е важен за
Коментари Харесай

Защо сме раздразнителни и гневни

Всички знаем, че сънят е здраве. Той е значим за цялостното ни физическо и психическо положение. Когато сме спали добре, започваме деня отпочинали и заредени с сила.
 Лошият сън, стресът и по какъв начин се отразява недоспиването на страстите ни
Какво се случва в мозъка, когато сме недоспали

Още една значима функционалност на съня

Учени от Държавния университет в Айова направиха още забавни открития, свързани със съня. В изследването им взимат присъединяване над 200 студенти. В рамките на месец, посредством композиция от дневници на съня и лабораторни опити, учените проучват съня им, ежедневните стресови фактори и възприятието на яд.

Те откриват, че тези, които са спали умерено през нощта, са по-малко склонни да усещат гняв на идващия ден. Изводът е, че добре отпочиналите хора се усещат по-малко ядосани и разочаровани спрямо тези, които имат дефицит на сън, написа, цитирайки Cover Media.
 Снимка 494585

Допълнителен опит със 147 души удостоверява направените заключения. Учените разпореждат на участниците в него да поддържат постоянния си график на сън или да лимитират съня си с пет часа в продължение на две нощи.

Този опит открива, че тези, които са имали порядъчен сън през нощта, са се приспособили по-добре към шумни обстановки на идващия ден и са се ядосвали по-малко спрямо тези, които са се лишили от сън. Недоспалите се чувствали по-разочаровани и ядосани.
 Фазите на съня, позицията, в която спим и пет трика за по-добър сън
Пет трика за по-добър сън

Лесни и ефикасни

" Резултатите са значими, защото дават неоспорими доказателства за това, че с течение на времето неналичието на задоволително сън усилва възприятието на яд и неспокойствие ", споделя един от създателите на проучването Златан Кризан.

Учените също по този начин означават, че техните открития потвърждават какъв брой е значим сънят за положителното психологично положение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР