Всички знаем, че редовното миене на ръцете, спазването на добра

...
Всички знаем, че редовното миене на ръцете, спазването на добра
Коментари Харесай

Неща, които е добре да почиствате веднага след покупката им

Всички знаем, че постоянното миене на ръцете, спазването на добра персонална хигиена, старателното измиване на плодовете и зеленчуците са доста значими за здравето ни. Но има неща, които би трябвало да почистим или изперем незабавно след закупуването им. Кои са, вижте в идващите редове.

Дрехи

В стилния бутик те наподобяват съвършено подредени, чисти, само че не е напълно по този начин. Дрехите изминават дълъг път до магазините, събрали са в себе си прахуляк и нездравословни микроорганизми. За да избегнете алергични реакции, стафилококови инфекции, постоянно ги изпирайте преди първото носене.

Обувки

С обувките рискът да се болестите с гъбички или да придвижите нездравословни микроорганизми върху кожата е не по-малък. Ето за какво, преди първата им разходка из града, почистете извън с подобаваща гъба, а вътре напръскайте със спрей за стерилизация. Такива се продават в аптеките.

Спално долни дрехи и кърпи

Спалното долни дрехи и кърпите също не са изцяло безвредни. Факт е, че в крайния стадий от тяхното произвеждане се употребяват някои химикали – формалдехид и други. Те би трябвало да защищават от петна, гънки и микроби, които се намират в заводите.

За да се отървете от остатъците от химикали, се предлага преди приложимост да бъдат изпрани. Така освен се отстраняват непотребните багрила, само че се усъвършенстват и абсорбиращите свойства на тъканите.

Аксесоари за маникюр

Пили, ножички, нокторезачки и т. н. За да се предпазите от инфекции, се предлага да дезинфектирате освен новите аксесоари, само че и тези, които към този момент сте употребявали.

Четка за зъби

Независимо че се продава в опаковка, четката за зъби също е добре да бъде почистена. Може да го извършите със сапун и топла вода. Също по този начин от време на време може да потапяте четката за няколко секунди в малко количество дентална вода. Не забравяйте да сменяте четката си на всеки 3 месеца, както и след настинки, грип, афти.

Съдове за готвене

Тигани, чинии, тенджери, силиконови форми за сладкиши... Необходимо е да бъдат почистени преди приложимост. Най-добре може да го извършите с препарат за съдове и топла вода, в случай че няма специфични условия за разчистване на пособието.

Електрическа кана за затопляне

Много постоянно след закупуването на нова кана се усеща една неприятна миризма напомняща пластмаса. Има по какъв начин да се справите с нея, в случай че след измиването с веро продължава да мирише.

Напълнете каната с вода до най-много, прибавете 30 г сода и пуснете водата да се загрее. След това оставете за няколко часа содата да работи и изплакнете.

Или пробвайте с трик с лимон. Напълнете каната с вода до най-много и прибавете сока на един лимон или 50 г лимонена киселина. Загрейте водата и оставете за няколко часа.

Съдомиялна машина

Съдомиялната машина също се нуждае от авансово разчистване. И това не е единствено въпрос на фабрично замърсяване, само че и за това, че преди да започнете работа, е належащо да извършите пробно стартиране, с цел да се уверите, че всичко работи.

Печка, ледник

Повърхността на новата фурна постоянно е наситена с миришещи масла, прахуляк. Ето за какво е значимо преди първата приложимост да почистите фурната, стелажите, тавите към нея с подобаващи препарати. Това предписание важи и за новия ледник. Доброто авансово разчистване ще понижи риска от попадане на бактерии в храната ви.

Източник: Az-jenata

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР