Всички знаем, че през есента се нуждаем от повече витамини

...
Всички знаем, че през есента се нуждаем от повече витамини
Коментари Харесай

Какви витамини ни трябват през есента

Всички знаем, че през есента се нуждаем от повече витамини и минерали, защото към този момент не консумираме толкоз плодове и зеленчуци.

Кои са най-полезните витамини, с които да укрепим организма си и да подсилим имунитета си през студените дни и по какъв начин да си ги набавим посредством храната, вижте тук:

Витамин С

Едва ли ще учудим някого, като кажем, че един от най-важните витамини за организма през студените месеци, е Витамин С. Той е мощен силен стимулатор на имунната система. Учените обаче означават, че би трябвало всекидневно да го одобряваме, тъй като тялото ни не може да си го синтезира единствено.

Както към този момент споменахме, Витамин Е се грижи за нашата хубост и обмяната на веществата в организма ни. Освен това той взе участие в секрецията на хормоните и несъмнено, укрепва имунитета. Най-основната му функционалност обаче е да обезврежда свободните радикали, които съставляват нестабилни молекули, увреждащи клетката и по този начин оказва помощ на организма да надвие заболяванията.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР