Всички знаем, че поддръжката на автомобил е едно от най-резонните

...
Всички знаем, че поддръжката на автомобил е едно от най-резонните
Коментари Харесай

Работят ли наистина добавките за почистване на дюзите на автомобил

Всички знаем, че поддръжката на автомобил е едно от най-резонните неща, в които можем да влагаме. За да си спестим разправии с майстори при щета, доста главоболия и да харчим по-малко в дълготраен проект. Почистването на инжекторите, дюзите за впръскване на гориво, е предложено да се прави от време на време. И има смисъл, без значение каква кола караш. 

При задръстване на инжекторите може да има доста проблеми – от леки неприятности до доста съществени такива:

съмнения при ниски обороти прекъсвания при ускоряване на автомобила по-голям разход на гориво по-малка мощност трудно палене на автомобила повече нездравословни излъчвания

Обслужването им се предлага от доста сервизи и майстори, само че превантивната поддръжка постоянно се подценява от водачите. И тук се намесват производителите на разнообразни добавки за колите. Те настояват, че техните препарати отстраняват твърдите натрупвания вътре в инжекторите и към тях. 

Как работят добавките и коства ли си да ги използваме?

Да стартираме от изказванията на производителите и търговците. Използването на тези артикули оказва помощ за най-благоприятен разход на гориво, добра продуктивност и по-дълъг живот на мотора. И вътре в продуктите действително има разнообразни разтворители и детергенти, които на хартия сигурно би трябвало да разрушат, отстранят и отмият натрупванията. Натрупвания, които се получават поради качеството на горивото, ненапълно изгаряне, външни замърсители в горивопроводите и прочие. 

Какво споделят специалистите от VP Racing Fuels, които продават горива, масла и всевъзможни течности за спортни коли?

За превантивна поддръжка добавките правят някаква работа. Това, което може да видите обаче, са мнения и недоволства от хора, които настояват, че след приложимост на добавките имат проблеми. Такива като по-лош пробег и нередности в работата на мотора. Възможно е да се получи при отсрочване на повече натрупвания, без да са разградени изцяло от добавката. В подобен случай се предлага горивните инжектори да бъдат ръчно почистени от монтьор. Ръчното разчистване включва провеждането на проби, потреблението на ултразвук и ръчно разчистване на дюзата от вътрешната страна с професионални препарати – по този начин наречения флъшинг.

Според Techron най-хубавите резултати идват от потреблението на добавки за инжекторите един път на три месеца. Работят, само че те са предопределени единствено да удължат интервалите за разчистване на горивната система, а не да заменят услугата напълно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР