Всички знаем, че местните избори са едни от най-сложните за

...
Всички знаем, че местните избори са едни от най-сложните за
Коментари Харесай

Без машинно гласуване на местните избори, предложиха от ГЕРБ

Всички знаем, че локалните избори са едни от най-сложните за осъществяване в България. Съгласно последния отчет на ЦИК, която е самостоятелен орган, на европейските избори машинното гласоподаване никога не е подобрило изборния развой. Ето за какво от ГЕРБ предлагаме на локалните избори да няма машинно гласоподаване, тъй като в противоположен случай рискуваме да ги провалим, а вотът на гласоподавателя е извънредно значим.

Това съобщи на конференция в Народното събрание националният представител от ГЕРБ и ръководител на правната комисия Анна Александрова по отношение на предложение за законодателни промени в Изборния кодекс, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Другата причина да не желаеме да се организира машинно гласоподаване е чисто икономическият аспект, защото гласът на гласоподавателя с машинно гласоподаване коства съвсем 60 лв., а гласът му на хартиена бюлетина е 77 стотинки'', аргументира се още Александрова.

,,Местните избори, като се изключи че са едни от най-важните в страната, са и доста сложни за осъществяване. Затова е извънредно значимо да създадем по този начин, че да притеглим оптимален брой български жители пред урните за гласоподаване. По този въпрос имаме уверението, че ще бъдем подкрепени от всички политически партии, като се изключи БСП'', уточни Анна Александрова.

,,Машините за гласоподаване бяха промотирани под напън и те се оказаха един скъпоструващ опит и скъпоструващи играчки. Тези машини не доведоха до по-честни избори на европейския избор, а изборите би трябвало да бъдат извършени оптимално почтено и прозрачно'', разяснява по тематиката и Александър Ненков от ръководещата партия.

,,Надявам се всички политически партии да подходят рационално и да не се политизира прекомерно доста тематиката, а да отчетем обективно събитията от последните европейски избори'', добави депутатът от ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР