Всички знаем, че кафето не е полезно за външния вид

...
Всички знаем, че кафето не е полезно за външния вид
Коментари Харесай

Стоматолози: Зеленият чай е враг номер 1 на белите зъби

Всички знаем, че кафето не е потребно за външния тип на зъбите, т.е. то е един от главните виновници за жълтите зъби. Но това, което мнозина не знаят, е, че една доста здравословна напитка е зложелател №1 на белите зъби.
Това са чайове, които заради избрани съединения, които съдържат, убиват белотата на зъбите и вършат жълтеникави. Въпреки че всеки чай въздейства по собствен метод на зъбите, стоматолозите са единомислещи, че зеленият чай е най-лошият в този смисъл, тъй като съдържа най-вече танини.
Разбира се, това не значи, че би трябвало да спрете да пиете чай, тъй като преди малко упоменатите танини имат добър резултат върху здравето - те защищават от сърдечно-съдови болести, разнообразни типове рак...
Продължете да пиете обичания си чай, само че с цел да предотвратите пожълтяването на зъбите, би трябвало единствено да ги миете най-малко два пъти дневно.
Освен това, когато пиете чай вкъщи и имате на разположение четка за зъби и паста, не е неприятно да ги измиете по-късно, с цел да предотвратите оставането на танин върху зъбите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР