Всички знаем, че е вредно да се яде преди лягане,

...
Всички знаем, че е вредно да се яде преди лягане,
Коментари Харесай

Три причини да вечеряте рано

Всички знаем, че е нездравословно да се яде преди лягане, защото това води до трупането на мазнини, забавя метаболизма и пречи на съня. Ето 3 аргументи да вечеряме рано:

1. По-добро здраве
Хората, които се хранят късно вечер са склонни да ядат повече, считат учените.Изследвания демонстрират, че среднощното похапване може да докара до покачване на триглицеридите - вид мазнини, които се съдържат в кръвта. Тялото трансформира всички калории, които не употребявате в триглицериди, които усилват риска от инфаркт.Не вечеряйте доста късно и не закусвайте прекомерно рано

2. По-добър сън
Обилното хранене късно вечер може да докара до нарушавания в съня. Същото се отнася и за алкохола. Едно пиво може да ви помогне да се отпуснете преди лягане и са заспите елементарно, само че две алкохолни питиета водят до неприятен и разтревожен сън.

3. По-тънка талия
Според учените времето сред храненията разрешава на организма да преработи храната по-ефективно.
Те са създали опит с мишки и открили, че тези, които имат ранна вечеря и по-късно в продължение на 16 часа не се хранят, са по-слаби по отношение на тези, които изяждат същото количество, само че късно вечер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР