Всички знаем, че администрацията е силно раздута в България и

...
Всички знаем, че администрацията е силно раздута в България и
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Държавната администрация е силно раздута в България

Всички знаем, че администрацията е мощно раздута в България и не може по този метод да остане. Едно съпоставяне с страна, която е в пъти по огромна - Съединени американски щати. Ние надвишаваме тяхната администрация 17 пъти, сподели в изнесеното студио на Българска национална телевизия в Народното събрание Борислав Гуцанов, народен представител от Българска социалистическа партия.

Повод за коментара му са проектите на бъдещия кабинет за редуциране с 15 % на държавната администрация.

Гуцанов съобщи, че тъй че не може по този метод да останат нещата в страната. По думите му преди 12 преди администрацията е била 130-140 000 души, а сега е близо два пъти по-голяма.

Той добави, че приоритет на четирите партии, които направиха тази коалиция би трябвало да бъде " изтласкването на страната от дъното, в което се намира ".

Един от първите задания ще бъде да се вземат ограничения, които да предотвратят повдигане на цената на електричеството от първи януари.

Гуцанов разяснява още и проектът за възобновяване, върнат от Брюксел. Той не вижда проблем при отстраняването на корекциите и съобщи, че не се чака риск при усвояването на тези средства.
За тази цел обаче " в действителност би трябвало да се направи реален проект, който може да подкрепи развиването на стопанската система на страната ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР