Всички заведения ще работят и след 22 часа. Това са

...
Всички заведения ще работят и след 22 часа. Това са
Коментари Харесай

Ресторантьори: Ще работим и след 22 часа! Това е нашият мирен протест

Всички заведения ще работят и след 22 часа. Това са решили на среща в София притежателите на заведения за хранене и нощни клубове. По думите на ресторантьорите това ще е мирния митинг против новите ограничения против сектора.

„ Ще протестираме като работим спокойно и добродушно в заведенията ни, в случай че ни принудят ще излезем на улицата. Безумно е ограниченията да са още веднъж за нас поради, че личният състав ни е имунизиран и при нас се работи със зелен документ. Нашите чиновници, които убедихме да се имунизират, в този момент ни питат, за какво отново единствено нас затварят “, показаха от СЗБ и БАЗ.

Заповедта от РЗИ-София, която постанова вечерен час за работа на заведенията 22 часа, няма краен период. Тя на процедура лимитира изцяло работата на нощните заведения, само че и на заведения за хранене и клубове.

„ Завеждаме искове против тези заповеди, тъй като са дискриминационни. Когато страната реши нещо да затваря би трябвало да има съответен вид за отплата, подобен обаче няма. Ние не работим, а протестираме в нашите заведения, на работното ни място, добродушно. Ако имат предпочитание да ни глобяват, можем да протестираме и не добродушно на Жълтите павета. Ще заведем искове и против страната за нанесени вреди, за пропуснати изгоди и за уронване на престижа “, показаха още ресторантьори, участвали на срещата.

От СЗБ и БАЗ са безапелационни, че ще апелират заповедите на здравните управляващи, до момента в който не паднат и бяха безапелационни, че за първи път виждат сходни ограничаващи ограничения без краен период.

По думите им над 80% от хората в сектора са имунизирани и в заведенията се работи със зелен документ. Тя показаха, че афишират гражданско непокорство против концепцията да бъде затворен единствения имунизиран бизнес.

Ресторантьорите желаеха още управляващите да проявят храброст и дата, на която ще отстранен рестриктивните мерки.

„ Повече няма да съблюдаваме никакви ограничавания, които не се отнасят с идентична мощ за всички жители на България, преди всичко за администрацията, просветителната система и здравната система. Не се събират толкоз хора в нощните заведения, колкото се събират в градския превоз “, бяха единствено част от претекстовете на сектора.

„ Над 200 хиляди души работят в сектора, а никой не е бил заплатен обикновено. Не се и плануват смислени компенсации “, допълниха още ресторантьорите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР