Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията,

...
Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията,
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани

Всички заплати би трябвало да бъдат индексирани или обезщетени с инфлацията, 15-20 % нарастване на годишна база, това би трябвало да стане и в обществения бранш. Малката кошница – артикули, които купуваме всеки ден е пораснала с 45 %. Нуждите на хората и бизнеса са крещящи, съобщи в „ Денят стартира “ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му по планове на финансовия министър нарастването на минималната работна заплата би трябвало да коства към 700 милиона лв. на годишна база и това би трябвало да се види в бюджета, а него го няма.

„ На ход е бюджетната комисия. Удължаването на бюджета за 2022 година е неверен метод, да не кажа, че е на ръба на Конституцията “, добави Пламен Димитров.

Според него дефицитът няма да попречи на България да влезе в еврозоната.

„ Данъчната политика би трябвало да бъде преразгледана “, добави Пламен Димитров и посочи, че понижението на Данък добавена стойност не би трябвало да става на парче. „ Хлябът и брашното не се понижиха фрапантно като се направиха на нулеви ставки “, разясни Димитров. Президентът на КНСБ съобщи още, че пазарът би трябвало да бъде контролиран, за да има по-малък растеж на цените.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР