Всички язовири, които се ползват за питейни нужди, имат вода

...
Всички язовири, които се ползват за питейни нужди, имат вода
Коментари Харесай

Къде в страната има опасност от воден режим?

Всички язовири, които се употребяват за питейни потребности, имат вода за идващите сред 10 и 30 месеца, разгласи районният министър Петя Аврамова. Воден режим обаче може да бъде въведен в обитаеми места в Софийска област.

Повече по тематиката от Александър Марков


В дребни обитаеми места в Ловешка, Пазарджишка, Габровска и Софийска област може да бъде въведен воден режим поради заледяване на локални водоизточници, оповестиха районният министър Петя Аврамова и зам.-министър Николай Нанков. Кога, къде, какъв режим би се въвел, ще стане ясно занапред. Иначе, всички язовири за питейни потребности имат вода за идващите месеци.
 Няма заплаха от воден апокалипсис в България Няма заплаха от воден апокалипсис в България
Няма заплаха от воден апокалипсис в България, разгласи районният министър Петя Аврамова. Всички язовири за питейно-битово водоснабдяване у нас имат в...

Язовир " Бебреш ", който водоснабдява Ботевград, има вода за идващите 3 месеца. Проверка, разпоредена от премиера Бойко Борисов, посочила, че няма нерегламентирано приключване на вода от язовира, като Водноелектрическа централа " Бебреш " не работи.

Язовир " Асеновец ", който водоснабдява Сливен, има вода за 4-5 месеца.

" Камчия ", който доставя Бургас и Варна, има вода за идващите 10 месеца.

А язовир " Тича " за Шумен и Търговище - за идващите 30 месеца.


Едно от решенията е да се сътвори холдингова конструкция, която да ръководи всички ВиК-дружества у нас, а за какво не и да предлага единна цена за водата, разгласи Петя Аврамова.
 Има ли заплаха от водна рецесия във Варна и Бургас? Има ли заплаха от водна рецесия във Варна и Бургас?
Нивото на язовир "Камчия ", който доставя с питейна вода Варна и Бургас, се е намалило до сериозни стойности и продължава да пада, съобщи през днешния ден водачът...
Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР