Всички внушения, че БСП се разцепва, раздира се от противоречия,

...
Всички внушения, че БСП се разцепва, раздира се от противоречия,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Внушенията, че БСП се разцепва, приключиха

" Всички внушения, че Българска социалистическа партия се разцепва, раздира се от несъгласия, всеки миг ще се раздели, просто завършиха ", разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция след директния вътрешнопартиен избор за ръководител, на който, по предварителни данни, тя получава поддръжката на 81,5% от социалистите за втори мандат.

Нинова уточни, че подкрепилите я социалисти са повече от половината от всички членове на Българска социалистическа партия, което е най-яркото доказателство, че Българска социалистическа партия е консолидирана и единна.

Партията потвърди, че е в удивителна кондиция, само че това не е просто единство зад един човек, това е утвърждение на курса, който Българска социалистическа партия организира в политиката в последните четири години, и предпочитание той да продължи по същия метод, съобщи Корнелия Нинова. И напомни какъв е курсът - чисти хрумвания, решителност и поредност в отстояването им, отвод от подмолни сделки, битка с мафията, грижа за хората и смяна на модела на ръководство, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Членовете на партията потвърдиха, че Българска социалистическа партия е най-демократичната, съвременна, европейска, лява партия “, съобщи Нинова.

Сама, без професионална администрация, без възнаграждение, непринудено, Българска социалистическа партия направи показно по какъв начин се вършат избори, уточни тя и означи, че изборът се е провел в над 1000 секции, с присъединяване на над 8000 души, без никакви произшествия, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, с бързо приемане на бюлетините по график от цялата страна. По думите й високата изборна интензивност - близо 70 %, е невиждана за България във всички типове избори.

Прекланям се пред морала и силата на българските социалисти, сподели още Нинова. И се обърна към тях: " Вчера вие направихте смяната в Българска социалистическа партия необратима, само че в този момент ни следва по-голямата задача - да създадем смяната в България необратима ".

Нинова поздрави всички, които са упражнили правото си на глас, тъй като в последните дни е имало опити и приканване да не се гласоподава. Уважавам всяко друго мнение, само че приканвам да се съобразяваме, да почитаме и това на болшинството, сподели тя. Нинова поздрави и другите претенденти за извършената акция, с която са съдействали за интензивността в партията.

На въпрос дали планува промени в Изпълнителното бюро, Нинова сподели, че следва конгрес на 26 септември, на който ще бъде определен нов Национален съвет. Вероятно досегашният съвет ще има още едно съвещание, на което ще бъдат признати документите за конгреса, разяснява тя. Нинова уточни, че едвам след избора на нов Национален съвет може да предложи ново Изпълнително бюро и прикани да се изчака още две седмици. По думите й връзките с съперниците й са естествени. Тя сподели, че е дала образец за положителна и добра акция, никого не е показала с пръст, против никого не е споделила неприятна дума и счита да продължи по този начин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР