Всички ВиК оператори в страната прекратяват пращането на инкасатори по

...
Всички ВиК оператори в страната прекратяват пращането на инкасатори по
Коментари Харесай

Всички ВиК в страната спират ходенето на инкасатори по домовете

Всички ВиК оператори в страната приключват пращането на инкасатори по домовете на хората, с цел да регистрират водомерите до 29 март. Това заяви на ексклузивен брифинг районният министър Петя Аврамова.

Такова разпореждането до водните оператори е издало министерството. Софийска вода към този момент заяви, че приключва засичането на водомерите до второ разпореждане.

През този интервал ВиК операторите ще издават сметки за вода на база на предните месеци. Ако се постанова срокът 29 март пъкъла се удължи, хората ще бъдат известени в допълнение, сподели Аврамова.

„ За да няма спекулации, потребителите би трябвало да знаят, че в случай че някой се показа за инкасатор и желае да влезе в дома ви, то той може би не е с положителни планове “, предизвести министър Аврамова.

Регионалният министър изясни, че жителите могат да отчетат сами водомерите си и да оповестят показанията на ВиК операторите по телефон, посредством интернет или смс. Указания за методите на отчитане могат да бъдат открити на интернет страниците на съответните сдружения. ВиК операторите ще употребяват всички вероятни способи за връзка, с цел да уведомят клиентите си.

От Министерство на регионалното развитие предлагат, с цел да няма скупчване на хора на касите за възнаграждение на сметките за вода, да се употребяват различни способи на заплащане - посредством електронен превод, по банков път, както и в салоните на Български пощи, касите на „ Изи пей “ и други.

Министърът акцентира, че в пространствата с касите ще се позволява стеснен брой хора според от размера на помещението и броя на касите в него. Тези пространства ще се дезинфекцират, като чиновниците ще бъдат снабдени с нужните защитни средства.

Всички услуги, предоставяни от Министерство на регионалното развитие, ДНСК, АГКК, както и ВиК операторите ще бъдат изпълнявани, като се предлага при опция да се заложи на електронния продан на информация, акцентира министър Аврамова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР