Всички ВиК дружества в страната да бъдат обединени в едно.

...
Всички ВиК дружества в страната да бъдат обединени в едно.
Коментари Харесай

Борисов поиска всички ВиК дружества в страната да се обединят в едно

Всички ВиК сдружения в страната да бъдат обединени в едно. Това изиска министър председателят Бойко Борисов на последното съвещание на Министерски съвет за тази година. Поводът е водната рецесия в Перник, а концепцията е по-лесно да се управлява инфраструктурата, да се вършат поправки и рехабилитация на водопроводната мрежа. Премиерът съобщи още, че е разпоредил построяването на нов магистрален водопровод в Перник.

„ Вчера вървях да виждам. Тръбите са толкоз изгнили, че сега, в който влезе налягането, незабавно ги пробива “, съобщи Борисов и прикани за построяването на съвременен водопровод, който с сензори да следи за налягането по тръбите, както и да регистрира дали има обири на вода по мрежата.

Борисов разяснява и водния режим в града. Припомняме, че министър председателят подреди „ Икономическа полиция “ да проверява къде е отишла водата на града и кой е отговорен за събитията, наложили въвеждането на водния режим.

„ Към Перник ще бъдат командировани най-малко четири екипа на ВиК от околните градове, които да оказват помощ по ремонтите в града. Ще ни коства пари, ще помогнем на града. Въпросът е да се прави всеки час, с цел да може хората да се успокоят, че се прави “, добави Борисов.

По думите му, тръбите, като се изключи че са доста остарели, са в безобразно положение.

„ Не желая да диря виновност на какъв брой държавни управления и какъв брой кметове до момента, в това число и нашите - пропуснато златно време “, уточни Бойко Борисов. И уточни, че в страната е настъпил уплах, откакто полицията се е заела да ревизира ВиК сдруженията.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР