Всички вече виждат в България как бързо и организирано се

...
Всички вече виждат в България как бързо и организирано се
Коментари Харесай

Борисов: Всички виждат колко организирано ваксинираме

Всички към този момент виждат в България по какъв начин бързо и проведено се имунизира. Това изясни министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в Чирпан. Обиколката му бе излъчена онлайн през неговия фейсбук профил.

Премиерът подсети, че в събота вечерта се чака доставка на още 57 000 дози от имунизацията на AstraZeneca, която щяла незабавно да бъде разпределена из цялата страна поради съвършената организация, основана от българската страна.

" За наша наслада през вчерашния ден имаме към 16 000 имунизирани, предходния ден – 19 000, по-предишния – 21 000. И през днешния ден (събота) се имунизира. Всички виждат какъв брой бързо и проведено (ваксинираме), и освен първата, втората, третата (фаза), надлежно листите, които събираме, СИК, ЦИК, само че и всички искащи. Полагаме големи старания на минутите да ги разкараме. Това са международни доставки. Два дни имахме Европейски съвет, на който всички сътрудници до един упорстват да се съблюдават договорите и да идват ритмично имунизациите по този начин, както би трябвало “, изясни министър председателят.

През последните два месеца българските управляващи са засипани от рецензии на експерти поради неприятното начало на акцията по имунизиране. Първо се оказа, че държавното управление е поръчало по-малко ваксини от “Пфайзер “ и “Модерна “ за старта на акцията. Така страната потъна твърдо на последното място по % на имунизираните жители в Европейски Съюз, макар че използваше всичките си налични дози.

След това пристигнаха проблемите с доставките на AstraZeneca, чиято ваксина авансово бе преценена като гръбнак на българската имунизационна стратегия. Накрая Борисов разпроеди да стартира всеобща имунизация на всички искащи през “зелени “ коридори в огромните лечебни заведения. Това остави зад борда най-уязвимите българи, които не са изключително мобилни и насочени, не мога да се редят и на огромни опашки, само че имат най-голяма потребност от ваксини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР