Всички въпроси бяха поставени на масата на разговора между топ

...
Всички въпроси бяха поставени на масата на разговора между топ
Коментари Харесай

Отношенията между Китай и Австралия не трябва да се връщат назад

„ Всички въпроси бяха сложени на масата на диалога сред топ дипломатите на Китай и Австралия - от въпроса за пандите Уануан и Фуни до комерсиалните мита и цените. “ Така австралийската „ Асошиейтед прес “ разяснява седмия кръг от дипломатическия и стратегически разговор сред Пекин и Канбера. Това в известна степен потвърждава продължителното възстановяване на връзките сред двете страни. Визитата на Уан И - първия посланик на Китай, в Австралия през месец март ще даде още подтик на развиването им.

Отношенията сред Китай и Австралия са претърпели доста обрати през миналите 10 години от установяването на всеобхватното стратегическо партньорство сред тях. Това е резултат на неправилната политика на бившето австралийско държавно управление, което действаше сляпо като авангард в офанзивите на Вашингтон против Пекин.

Търговско-икономическите връзки са главната движеща мощ в връзките сред двете страни като цяло. Китай е най-големият търговски сътрудник на Австралия в продължение на 15 поредни години. Усилията на Китай към модернизацията в китайски жанр дават благоприятни условия за всички страни в света, в това число Австралия. Данните на Министерството на търговията на Китай демонстрират, че действителните австралийски вложения в страната са се нараснали със 186,1% през януари 2024 година по отношение на същия месец на предходната година, което показва увереността на австралийската бизнес общественост в бъдещото развиване на Китай. Китайската страна акцентира, че Китай и Австралия би трябвало да работят за постоянното развиване на двустранните връзки в дълготраен проект. Това е в общ интерес на двата народа и е общо очакване на страните в района.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18644Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед16471Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед4086025 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед38354Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед119383Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165335Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129279Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед119383Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед117748Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96820Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четени  Румен Петков  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР