Всички устройства за подобрена и виртуална реалност имат в сърцето

...
Коментари Харесай

Snapdragon става „билетът за метапространството“


Всички устройства за усъвършенствана и виртуална действителност имат в сърцето си Snapdragon
(снимка: CC0 Public Domain)

Qualcomm продължава своите вложения в развиването на метапространството. Фирмата сътвори фонд от 100 милиона $, който ще бъде употребен за поддръжка на разработчици и компании, които основават прекарвания в разширената действителност (XR), както и технологии, свързани с AR и неестествен разсъдък.

Според чипмейкъра, финансирането ще се дава посредством „ композиция от рискови вложения във водещи XR компании “ от грантовата стратегия за безплатни средства на Qualcomm Ventures и Qualcomm Technologies. На фокус са разработчици, създаващи XR прекарвания в области като игри, здраве и уелнес, медии, развлечения, обучение и бизнес.
още по темата
В допълнение към финансирането, разработчиците ще могат да получават и ранен достъп до технологиите на платформата XR, хардуерни комплекти, връзки с вложители и благоприятни условия за взаимен маркетинг.

„ Чрез Snapdragon Metaverse Fund чакаме да дадем опция за изява на разработчици и компании от всевъзможен размер, защото те прокарват границите на вероятното “, разяснява Кристиано Амон, президент и основен изпълнителен шеф на Qualcomm. Заявленията за кандидатстване ще бъдат публично отворени през юни.

Едновременно с това Qualcomm разгласи, че се сплотява със Square Enix като част от план, наименуван Snapdragon Spaces Project. Той планува създаване на устройства, които се носят на главата за обезпечаване на „ прекарвания в разширена и смесена действителност “.

„ Смятаме, че в този момент е подобаващ миг с XR да вършим нововъведения в игрите от типичен род, с който сме изключително известни, “ уточни техническият шеф на Square Enix Бен Тейлър.

Миналата година Амон се похвали, че Snapdragon на Qualcomm ще бъде „ билетът за метапространството “. Той означи, че по-голямата част от актуалните устройства в жанр метапространство към този момент имат в сърцето си точно Snapdragon.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР