Всички уреди за дялово разпределение, които се монтират след 25

...
Всички уреди за дялово разпределение, които се монтират след 25
Коментари Харесай

Промени в закона забраняват топломерите без дистанционно отчитане


Всички уреди за дялово систематизиране , които се инсталират след 25 октомври 2020 година, би трябвало да бъдат с отдалечено отчитане. Това е записано в промените на Закона за енергийната успеваемост, с които се трансформира Законът за енергетиката. Текстовете бяха признати на днешното съвещание на Министерския съвет. С тях се регламентира и представянето на потребителите на информация за фактурирането и потреблението на природен газ.

С промените в българското законодателство се транспонират променените през 2018 година наставления по отношение на енергийните характерности на постройките и по отношение на енергийната успеваемост. Целта на утвърждения от Министерски съвет план е да способства за постигането на заложените цели в Интегрирания проект в региона на енергетиката и климата на Република България 2021 – 2030 година

За постигането на високо енергийно ефикасен и декарбонизиран сграден фонд, проектозаконът планува създаването на дълготрайна национална тактика за възобновяване на жилищните и нежилищните здания, с небосвод на осъществяване 2050 година

Според новите правила, публичните здания в употреба с разгъната застроена повърхност над 250 кв. м., които разполагат с съоръжения за отопление или с комбинирани системи за отопление и вентилация с потребна номинална мощ над 290 kW следва да бъдат оборудвани със системи за сградна автоматизация и ръководство, когато това е механически осъществимо и стопански оправдано.

Проектът регламентира също и определянето на национална цел за енергийна успеваемост за 2030 година За подкрепяне на нейното осъществяване се вкарва скица за отговорности за енергийни спестявания, както и различни ограничения. Нов миг в плана е включването на търговците на течни горива за транспортни цели в обсега на задължените лица за реализиране на енергийни спестявания. За интервала 2014-2020 година те бяха изключени от схемата за отговорности.

Във връзка с публично уведомително писмо от Генерална дирекция „ Енергетика ” на Европейска комисия за нарушаване по осъществяването на разнообразни разпореждания на директивата по отношение на енергийната успеваемост, е прецизирана наредбата от закона, обвързвана с отчитане осъществяването на самостоятелните годишни цели на задължените лица по член 14, алинея 4 от ЗЕЕ. Предприятията, извършващи произвеждане, транспорт, систематизиране и доставка на сила, към този момент ще подлежат на наложителни обследвания за енергийна успеваемост, гласи друга смяна в закона. Досега те бяха изключени от обсега на тази активност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР