Всички училища в Бургас са готови за връщането на учениците

...
Всички училища в Бургас са готови за връщането на учениците
Коментари Харесай

Училищата в Бургас са готови за подновяване на занятията

Всички учебни заведения в Бургас са подготвени за връщането на учениците от 1-ви до 4-ти клас, в това число, в първия работен ден на новата 2021 година - 4 януари, оповестяват от общината. Директорите и учителите са авансово известени да пуснат отоплението, да дезинфекцират и приготвят всички пространства и коридори за протичането на присъствен обучителен развой.

По последна информация - 109 деца от 1 до 4 клас в Бургаска област, по здравословни аргументи (77) или по искане на родителите (32), са декларирали да останат на образование от разстояние в електронна среда.

На всички учебни заведения са обезпечени задоволително на брой бързи антигенни проби, приравнени с PCR тестванията. Те са комбинирани и могат да разграничават COVID-19 от грип А и В.

Освен учениците, които ще бъдат тествани със единодушието на родителите, учителите също ще бъдат изследвани с бърз антигенен тест, преди първия образователен ден след прекратяване на присъственото образование.

Медицинските сестри ще ползват прецизен филтър на входовете на образователните заведения, като ще мерят температурата на учениците. Остава и наложителното условие за носене на защитни маски от възпитаници и учители в общите закрити елементи на образователните заведения и осъществяването на ежедневна стерилизация на пространствата.

Обучението на учениците от 5-ти до 12-ти клас в интервала от 4 до 31 януари ще продължи в електронна среда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР