Всички учениците от осем общини в Пловдивско ще се обучават

...
Всички учениците от осем общини в Пловдивско ще се обучават
Коментари Харесай

Всички гимназисти и прогимназисти в Пловдив и още пет общини минават в ОРЕС

Всички учениците от осем общини в Пловдивско ще се образоват онлайн до края на седмицата. Към ОРЕС минават децата от V до XII клас в Пловдив, Куклен, Карлово, Раковски, Родопи и Сопот. Присъствено остава образованието за децата от първи до четвърти клас. Заповедите на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков са издадени след разпореждане от Регионалните здравни инспекции.

Припомняме, че същата мярка бе планувана единствено за учениците от 5, 6,8,9 и 11 клас. Днешна заповед на министъра, оповестена в уеб страницата на МОН обаче, реши друго.

Частичното прекосяване към онлайн образование е поради по-високия % на карантинирани поради COVID-19 в съответните градове и общини. В МОН непрекъснато постъпват и се удовлетворяват претенции за въвеждане на занятия от отдалеченост в електронна среда за обособени паралелки или учебни заведения.

Към днешна дата под карантина са 4,3% от учителите в страната и 2,99% от учениците. 5,18% от учителите са заболели, а инфектираните възпитаници са 3,5%.

Обучението в електронна среда ще продължи до 28 януари т.г. в това число. След това всички възпитаници и учители ще излязат в отмора. Учебните занятия ще се възстановят от 7 февруари – присъствено или онлайн според от напътствията на здравните управляващи.

Изследването за COVID-19 за всички възпитаници в страната в първия ден на втория период е обезпечено. Днес МОН получи от Министерството на здравеопазването 700 000 слюнчени теста. Количествата ще бъдат разпределени в Регионалните ръководства на образованието до два дни.

Мярката се вкарва още за учениците в градовете Ямбол и Сливен, както и в гравете в области - Стралджа, Ямбол, Нова Загора, Сливенско. В общините Габрово и Трявна учениците от V до XII клас минават на ротация по график.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР