Всички ученици, записани в първи и в осми клас ще

...
Всички ученици, записани в първи и в осми клас ще
Коментари Харесай

По 300 лв. за всички ученици в 1-ви и 8-ми клас през 2021 г., реши парламентът

Всички възпитаници, записани в първи и в осми клас ще получат еднократна помощ от 300 лева през 2021 година Това реши Народното събрание с приемане на текстове от Закона за държавния бюджет за идната година на второ четене, придаде Българска телеграфна агенция. 

Със закона се вършат промени в Закона за фамилни помощи за деца, където беше записано, че право на еднократна помощ ще имат всички деца, записани в първи и в осми клас без значение от прихода на фамилията. Помощта ще е в размер на 300 лева и ще се изплаща на два пъти - половината след влизане в действие на заповедта за отпущането й, а остатъкът при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение.

Досега право на такава помощ имаха единствено учениците от първи клас и то с избран подоходен аршин за фамилиите. 

Парламентът утвърди механизъм за установяване на съществени бюджетни взаимоотношения с общините през 2021 година Право да получават обща изравнителна дотация през 2021 година ще имат общините, чиито непрекъснати данъчни приходи към 31 декември 2019 година на един гражданин са по-ниски от 120 % от нивото им на страната на един гражданин. 

Народните представители отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за нощния труд, заложени в преходни и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет. Социалистите предлагаха положеният нощен труд се заплаща с нарастване, уговорено от страните по трудовото правно отношение, само че не помалко от 35 % за всеки отработен час. 

Отхвърлено беше и предлагането на „ Обединени патриоти “ за ваучерите за отмора. 

Парламентът анулира член 19, алинея 7 от Закона за потребителския заем, за който през вчерашния ден президентът разгласи, че ще наложи несъгласие. Текстът бе гласуван от депутатите предходната седмица посредством преходни и заключителни разпореждания на Закона за Данък добавена стойност. В рамките на дебата от опозицията възразиха, че по този начин се основава юридически безпорядък, тъй като на процедура този текст не съществува, а е върнат за ново разискване от президента. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР