Всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват

...
Всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват
Коментари Харесай

Безплатен градски транспорт за учащи и пенсионери поискаха от ГЕРБ-Варна | Предложението идва след 12-годишно управление на Варна

Всички възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват гратис в общинския градски превоз във Варна. Това предложение ще бъде импортирано от ГЕРБ в Общинския съвет, заяви през днешния ден по време на конференция Иван Портних, регионален водач и общински консултант на партията.

След 12-годишно ръководство на Варна от страна на ГЕРБ сходна концепция можеше да бъде осъществена от дълго време, само че предлагането идва дни откакто партията изпадна в съпротива.

Според Портних повода предлагането да се случва в този миг, а не по-рано са новите електробуси, които доста понижават разноските на Градски превоз Варна. Това от своя страна давало опция за увеличение на обществените задължения към хората, като най-уязвимите групи от тях трябвало да пътуват гратис. Това било и избирателен ангажимент на партията, който ще бъде отстояван изрично, съобщи Иван Портних.

Бившият градоначалник уточни, че през днешния ден има приемателна комисия за зарядните станции на електробусите, защото 72-часовата проба на зарядните станции е минала сполучливо. Той акцентира, че новите транспортни средства, които са доставени през предишния мандат по европейски план, към този момент се движат в цялостен състав по улиците на града.

От групата на ГЕРБ в Общинския съвет обявиха, че ще бъдат праволинеен коректив на ръководещите и го дефинираха като новото корпоративно болшинство. Ще поддържат обаче положителните решения за града. По думите им имат чудесно готови специалисти, които ще наблюдават и управляват изкъсо работата на кмета и неговия екип.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР