Всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват

...
Всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват
Коментари Харесай

Безплатен градски транспорт за учащи и пенсионери във Варна искат от ГЕРБ

Всички възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват гратис в общинския градски превоз във Варна. Това предложение ще бъде импортирано от ГЕРБ в Общинския съвет, заяви регионалният водач на партията и член на локалния парламент Иван Портник.

„ Електробусите към този момент се движат в цялостен състав по улиците на града. Разходите понижават, което дава опция за увеличение на обществените задължения към хората, като най-уязвимите групи би трябвало да пътуват гратис. Това е наш избирателен ангажимент, който ще отстояваме изрично, съобщи Иван Портних.

Общинският консултант Тодор Балабанов разяснява поста в обществените мрежи на кмета Благомир Коцев, че е открил „ финансов безпорядък в градския превоз “.

„ Мястото за подобен спор е Общинския съвет, който е принципал на „ Градски превоз “, а не обществените мрежи. Крайно време е кметът да разбере по какъв начин работят институциите. Има годишна икономическа рамка, призната от Общинския съвет, в която е написан всеки лев, който се заплаща от Община Варна на „ Градски превоз “. Дружеството получава 90 на 100 от приходите си от общината, като част от тях са под формата на държавна дотация. Миналата година Община Варна не получи нито лев държавна поддръжка макар тежката инфлация и нарасналите цени на горивата. Правителството забави и държавната дотация. Цената на билета с карта и по електронен път остана 1 лев, а заплатите на чиновниците бяха увеличени с 10 на 100. Как да няма отговорности? Запазихме обществената функционалност на транспортната компания, това е доста значимо. В София задължениятана градския превоз са над 100 млн лева " съобщи Тодор Балабанов.

Пълната отговорност за ръководството на Варна се носи към този момент от кмета Благомир Коцеви новото болшинство в Общинския съвет, формирано от „ Продължаваме Промяната “, Демократична България “, „ Възраждане “, „ Алтернативата на жителите “ и Българска социалистическа партия, сподели още Иван Портних.

„ Корпорации, националисти, розови демократи и комунисти ще „ развиват капацитета на морската столица “. Предстои да забележим опциите и посоката - бетоновози на хоризонта, завой на изток или наляво. Време да покажат какво могат, да изпълнят всичките си великодушни и едри обещания към варненци, които бяха раздавани по време на предизборната акция. Имат всички условия за това – кмет, болшинство в Общинския съвет, министри. Новият кмет на Варна ще отстрани ли противозаконните шатри и питейни заведения на фамилния си ресторант „ Хоризонт “ след решението на Варненския Административен съд от през вчерашния ден или фамилия Коцеви ще го апелира пред висшата инстанция ”, сподели още Портних.

От ГЕРБ желаеха оставката на деятеля на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Симеонов като зам.-председател на ВиК Холдинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР