Всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват

...
Всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват
Коментари Харесай

ГЕРБ – Варна настоява за безплатен градски транспорт за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания

Всички възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увреждания да пътуват гратис в общинския градски превоз във Варна. Това предложение ще бъде импортирано от ГЕРБ в Общинския съвет, заяви през днешния ден Иван Портних, регионален водач и общински консултант на партията.

Днес има приемателна комисия за зарядните станции на електробусите, защото 72-часовата проба на зарядните станции мина сполучливо. Новите транспортни средства, които доставихме по европейски план, към този момент се движат в цялостен състав по улиците на града. Разходите понижават, което дава опция за увеличение на обществените задължения към хората, като най-уязвимите групи би трябвало да пътуват гратис. Това е наш избирателен ангажимент, който ще отстояваме изрично, съобщи Иван Портних.

От ГЕРБ разясниха и позиция на кмета Благомир Коцев, написана в профила му във фейсбук за открит " финансов безпорядък в градския превоз “.

" Мястото за подобен спор е Общинския съвет, който е принципал на " Градски превоз “, а не  социалните мрежи. Крайно време е кметът да разбере по какъв начин работят институциите “, сподели Тодор Балабанов.

" Не 10 часа, както споделя Коцев, 10 минути са нужни, с цел да се изиска информация от специалистите и да стане ясно по какъв начин е проведена финансово работата на публичния превоз във Варна. Има годишна икономическа рамка, призната от Общинския съвет, в която е написан всеки лев, който се заплаща от Община Варна на " Градски превоз “. Дружеството получава 90 на 100 от приходите си от общината, като част от тях са под формата на държавна дотация “, изнесе просветителна лекция Балабанов.

" Миналата година Община Варна не получи нито лев държавна поддръжка, макар тежката инфлация и нарасналите цени на горивата. Правителството забави и държавната дотация. Цената на билета/с карта и електронно/ остана 1 лева, а заплатите на чиновниците бяха увеличени с 10 на 100. Как да няма отговорности? Запазихме обществената функционалност на транспортната компания, това е доста значимо. В София отговорностите на градския превоз са над 100 млн лева " съобщи Тодор Балабанов.

" Миналата година Асен Василев излъга, че ще компенсират разноските за електрическа енергия и горива – това не се случи, в това число за градския превоз “, сподели Иван Портних.

Той прикани общинските съветници от Демократична България със стаж в съвета, да оказват помощ на кмета Коцев да се ориентира в тематиката за градския превоз. Ако за 4 години и те не са разбрали, че основаване на Оперативна програма ТАСРУД е по условие на европейския план, който реализирахме, е доста притеснително, разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР