Всички ученици, студенти, лица в пенсионна възраст и хора с

...
Всички ученици, студенти, лица в пенсионна възраст и хора с
Коментари Харесай

Безплатни карти за рейса за всички ученици, студенти и пенсионери, искат във Варна

Всички възпитаници, студенти, лица в пенсионна възраст и хора с увреждания да пътуват в градския превоз с безвъзмездни карти. Това предлага групата съветници на ГЕРБ в Общинския съвет. Искането им е препоръчано като изменение в Наредба за реда и изискванията за пътешестване в публичния превоз на Община Варна и може да бъде прегледано на уеб страницата на локалния парламент, заяви Moreto.net.
 

„ В края на 2023 автомобилният парк на „ Градски превоз “ бе в допълнение освежен като бяха пуснати в придвижване 50 нови електробуса. В резултат на това се очаква намаляване на разноските на сдружението за дизелово гориво и пропан – бутан с към 50 %, като на годишна база сумата възлиза на над 3 млн. лв., какъвто почти е размера на приходите от абонаментни карти на преференциални цени. Намаление на разноските се чака в забележителна степен и в дела за аварийните елементи, който заема водещо място в разходната част на активността. Въпросното намаляване на разноските би следвало да откри отражение в Икономическата рамка на сдружението за 2024 година, която е неразделна част от бюджета на Община Варна.

Смятаме, че това понижение на разноските ни дава опция да въведем безвъзмездни абонаметни карти за избрани групи лица, които все още са главен ползвател на услугата „ градски превоз “, а точно – възпитаници и студенти, лица в пенсионна възраст и лица с увреждания. По този начин ще подтикваме по-голяма част от лицата от тези групи да употребяват услугата, като по този начин би се постигнало облекчение на автомобилния трафик и надлежно понижаване на нездравословните излъчвания, отделяни от колите във въздуха. На последващо място – при въвеждане на годишни безвъзмездни абонаменти карти, би се понижила забележителна административната тежест за лицата ползващи услугата, защото няма да се постанова ежемесечно навестяване на пунктовете за продажба на карти и формиране на опашки. От друга страна ще се намалят и разноските за хонорари на лицата, които работят в тези пунктове “, стимулират се съветниците.

С препоръчаното изменение се цели привличане на повече пасажери в публичния превоз, надлежно по-малка административна тежест, както и понижаване на автомобилния трафик и съответните нездравословни излъчвания във въздуха на територията на община Варна, показват още от групата на ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР