Всички ученици от пети до дванайсети клас в област Кюстендил

...
Всички ученици от пети до дванайсети клас в област Кюстендил
Коментари Харесай

В областите Кюстендил и Силистра учениците от 5 до 12 клас преминават към онлайн обучение

Всички възпитаници от пети до дванайсети клас в област Кюстендил от на следващия ден минават към образование от разстояние в електронна среда. Онлайн образованието за тези възпитаници ще бъде за интервала 12 - 27 ноември в това число. Това е било решено през днешния ден на онлайн съвещание на членовете на Областния спешен щаб в Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

Присъстващите членове на щаба са се обединили към тезата, че това решение ще резервира живота и здравето на учителите, ще има предпазен темперамент по отношение на родителите и учениците, и ще ограничи броят на случаите с коронавирусна зараза в региона. Областният шеф Виктор Янев, който е ръководител на Областния спешен щаб, е разпоредил контролните институции в региона да се ангажират с повече инспекции в огромните магазини и заведенията, с цел да се следи по какъв начин се съблюдават противоепидемичните ограничения.

Броят на отсъстващите учители в региона сега е 99, като от тях 28 са с позитивни проби за коронавирусна зараза, други 10 са карантинирани. 40 учители са с болнични с грипоподобни признаци, останалите също са в болнични, само че по други аргументи, е споделила началникът на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ - Кюстендил Мая Стойчева. С потвърдена коронавирусна зараза са 13 възпитаници, има 175 други контактни и сложени под карантина, сочи още справката на РУО. От там са отчели, че стеснителен факт е това, че доста от учениците вървят на учебно заведение с грипоподобни признаци.

Прекратява се присъственото образование в учебно заведение от 5 до 12 клас от 12 до 22 ноември в Силистренско, като се минава на отдалечени електронни уроци по употребяваните онлан платформи. Това оповестиха след съвещание на Областния спешен щаб в Силистра. Няма да се организират проведени групови занимания в извънкласните форми за всички възрастови групи, в частни и читалищни форми, пенсионерски клубове и в други сходни структури. В идващите дни акцент ще е контролът за посещаване на всевъзможен жанр заведения и динамичността на придвижване на хора, се показва в известието.



До 10 ноември в област Силистра са доказани 688 случаи с COVID-19. Активните случаи са 385 (65 приети в болница и 320 в домашни условия), 267 са излекувани и 36 са умряли. Под карантина са 552 контактни. Заболеваемостта за 44 и 45 седмица е 252 на 100 хиляди души население. Най-значителен е растежът в Силистренската, Тутраканската, Главинишката и Дуловската община. Медицинските експерти са 48. Огнища с висок риск има в обществени заведения. Разпространението на COVID-19 е навсякъде, дифузно - наранени са доста селища от всички общини. Разпространението на COV1D-19 в област Силистра се разраства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР