Всички ученици от I до VII клас ще имат шкафчета

...
Всички ученици от I до VII клас ще имат шкафчета
Коментари Харесай

Шкафчета в училище за всички до VII клас, кабинетът отпуска още 6 млн. лв.

Всички възпитаници от I до VII клас ще имат шкафчета в учебно заведение. За задачата тази седмица държавното управление ще отпусне над 6 млн. лв. в допълнение, разгласи през днешния ден министърът на образованието Красимир Вълчев след диалог с премиера Бойко Борисов .
 Образованието е най-важната инвестиция за развиването на обществото: министър Вълчев с послание за първия образователен ден
Досега с шкафчета бяха оборудвани 40-ина % от учениците, бяха обезпечени 5,6 млн. за пазаруването на 120 000 шкафчета. Те бяха инсталирани преди началото на почналата през днешния ден образователна година в 75 софийски и 513 учебни заведения в други обитаеми места.

Мярката цели олекотяване на ученическите раници - в шкафчетата децата ще могат да заключват движимости, които ще им трябват през седмицата, само че не е належащо да носят всеки ден.



Снимка: БГНЕС

" Изпълнението на приходите е положително и можем да финансираме закупуването на шкафчета за всички учебни заведения ", обясни министър Вълчев, който през днешния ден откри образователната година в 120 Основно учебно заведение „ Г. С. Раковски “ в София, където първи клас стартира щерка му Елена.

Най-новият му зам.-министър - назначената преди по-малко от месец Карина Ангелиева , пък почете първия образователен ден на Националната природоматематическа гимназия (НПМГ).

" Бъдете новаторски, имайте самочувствие - по никакъв метод не се различавате от децата, които през днешния ден са някъде по света и учат същото обучение като вас. Гледайте напред и нагоре - пожела тя на осмокласниците, за които тази година е първата в НПМГ. - Търсете учителите си, търсете и по-големите възпитаници, тъй като НПМГ я вършат нейните възпитаници и учители. "

" Създадохте страховит модел на обучение в България, на планово мислене - похвали гимназията зам.-министър Ангелиева.  - Създадохте Alumni школа, която демонстрира освен невероятното качество на децата, които приключват тук, само че че може да се мисли и в една по-нова посока - от ползватели на образованието да станем основатели, да мислим изобретателно и да оказваме помощ образованието в България да продължи да се развива и да дава отговор на новите потребности, потребности на обществото и на самите вас. "



Карина Ангелиева и Ивайло Ушагелов в НПМГ

Годината е първата в НПМГ освен за осмокласниците, само че и за шефа им. Ивайло Ушагелов , който пое ръководството ѝ след конкурс, пожела учители, чиновници, родители и възпитаници дружно да съумеят да съчетаят " славните половинвековни обичаи на НПМГ с реформаторски дух и хрумвания ", с цел да реализиран по-модерно и качествено обучение.

" Какво ни би трябвало, с цел да реализираме задачите сии да не останат тези думи единствено едни положителни пожелания? Три неща, съгласно акад. Чакалов - патронът на НПМГ: първо, труд; второ, труд; и трето - отново труд. А трудът, споделя той, е там, където е любовта към едно дело. Вярвам, че всички ще се трудим настойчиво и безрезервно през тази образователна година с обич и отговорност към това, което вършим ", сподели Ушагелов.

Друга национална гимназия - тази по антични езици и просвета, откри образователната си година в аулата на Софийския университет с послание от президента Румен Радев .

" Вие имате благородната задача да търсите и да обобщавате мъдростта на предходните генерации и да я предавате на нас, в нашето забързано съвремие ", уточни президентът.



Снимка: Президентство

" Каквото и да изберете, най-важното е да не спирате да отстоявате с думи и каузи територията на духовността, човечността и достолепието. И където и да отиде, каквото и да вършите, да бъде с мисъл за България ", пожела президентът на дванадесетокласниците, за които тази година е последната в учебно заведение.

Държавният глава благодари на учителите, тъй като " без тяхната безрезервност и ентусиазъм знанието, светлината и напредъкът на обществото са невъзможни ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР