Всички ученици от 1 до 12 клас ще се върнат

...
Всички ученици от 1 до 12 клас ще се върнат
Коментари Харесай

Всички ученици в клас от понеделник с щадящи тестове веднъж седмично

Всички възпитаници от 1 до 12 клас ще се върнат в учебно заведение от понеделник, сподели пред публицисти служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Сутринта обсъждахме с специалистите от здравното министерство опциите за обезпечаване на безвредна среда и опциите, при които учениците могат да се върнат на учебно заведение. В непрекъсната връзка сме и с МОН. Предложението на нашите специалисти е тестването на учениците да се прави един път седмично, тъй като епидемиологичната обстановка го разрешава, броят на инфектираните понижава непрестанно, тъй като записаната заболяемост при деца под 19-годишна възраст е извънредно ниска, и тъй като резултатите от тестванията, които се организираха в учебните заведения през предходните две седмици, сочат невисок % на позитивни резултати. Тестването един път седмично покачва леко риска, само че е пренебрежимо малко покачване и не съставлява сериозна заплаха за цялостната обстановка ", добави още Кацаров.

„ Това важи за всички деца от 1 до 12 клас. За всички ще са обезпечени щадящи проби. За учителите остава два пъти седмично, както до момента, тези които не са се ваксинирали. Макар, че не е наше обвързване да купуваме проби за учебните заведения. Ангажирахме се с това, с цел да помогнем на МОН. Наличните количества разрешават на всички деца в страната от понеделник да тръгнат на учебно заведение с еднократно тестване седмично Наличните количества, които сега са в склада на БЧК и разпределени до МОН ще стигнат за две седмици. Става въпрос за всички общини, където заболяемостта е над 250 на 100 000. От понеделник отпада също възбраната за осъществяване на планови действия ", сподели той.
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=978757229378923
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР