Всички ученици обратно в клас, ще се тестват по веднъж

...
Всички ученици обратно в клас, ще се тестват по веднъж
Коментари Харесай

Връщат всички ученици в класните стаи, тестват ги веднъж седмично

Всички възпитаници назад в клас, ще се тестват по един път седмично с щадящи проби. Това разгласи здравният министър Стойчо Кацаров. За учителите остава тестването два пъти седмично

„ Броят на инфектираните понижава непрестанно. Регистрираната заболеваемост под 19-годишна възраст е извънредно ниска. Резултатите от тестванията, осъществени в учебните заведения през миналите 2 седмици, сочат извънредно невисок % на позитивни резултати. Затова специалистите считат, че проби може да се вършат един път – при започване на седмицата. Това евентуално покачва леко риска, само че това е пренебрежимо малко покачване на риска, не съставлява сериозна заплаха за цялостната епидемиологична обстановка”, изясни той.

За всички ще бъдат обезпечени щадящи проби, разясни той. Според него обаче огромните възпитаници може да се тестват и с назални проби. Д-р Кацаров акцентира обаче, че здравното министерство не е било длъжно да заплаща за тях.

" По наша оценка имаме проби, които би трябвало да стигнат доникъде на януари. Тези, в складовете на БЧК, би трябвало да стигнат за идващите 2 седмици. Говори за общините, където заболеваемостта е над 250 на 100 000 население ", добави министърът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР