Всички ученици, които се връщат в организирани групи от чужбина,

...
Всички ученици, които се връщат в организирани групи от чужбина,
Коментари Харесай

От МОН съветват: Учениците, които се връщат от чужбина, да останат 14 дни вкъщи

 Всички възпитаници, които се връщат в проведени групи от чужбина, би трябвало 14 дни да останат у дома - поради предварителната защита, а не тъй като има симптоматика, заяви заместник-министърът на образованието Таня Михайлова на конференция в МОН. Тя сподели, че от МОН са забранили пътуванията на възпитаници към Италия и към Китай. И учителите, и шефовете, които се връщат у нас, също би трябвало да са в 14-дневен карантинен период, а " безспорното предписание е те да бъдат в длъжностен отпуск и той да не е за сметка на платения им годишен отпуск ". Това, като директива, сме го дали още в понеделник и във връзка с болничните в образованието няма проблем, съобщи Таня Михайлова, представена от Българска телеграфна агенция.

С решение на премиера Бойко Борисов 20-те възпитаници и четиримата учители от Професионалната гимназия по земеделие в Каварна дойдоха в 3.00 часа през нощта на летището във Варна и им беше обезпечен превоз до родния им град. Учениците са в положително положение и в положително въодушевление, като до излитането на държавния аероплан от Италия поддържахме връзка с шефа на учебното заведение, сподели заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя означи, че е била получена информация и при кацането на самолета с учениците, че " всичко е наред с тях " и родителите им са били спокойни. 14-дневният карантинен период е нужда като предварителна защита, няма място за терзание и учениците сега не са заболели, инструктирани са и са посрещнати от РЗИ, сподели Михайлова.

Учениците от Каварна, завърнали се от Италия, които ще останат в 14-дневна карантина, ще бъдат обучавани отдалечено, с цел да не изгубят доста от образователния материал, заяви на Българска телеграфна агенция началникът на Регионалния инспекторат на образованието Жоро Тошков. По думите му преподавателите в професионалната земеделска гимназия " Климент Тимирязев " ще поддържат във форма учениците като им слагат задания през интернет, до момента в който тече превантивната мярка против заплахата от ковид. Родителите безусловно " разграбиха " децата при идването им тази заран в Каварна, сподели началникът на инспектора, който е бил измежду посрещачите на летище " Варна ", а след това е съпроводил рейса с учениците до родния им град. Тошков добави, че в Каварна няма суматоха, в групата не са установени здравословни проблеми и децата непрекъснато са поддържали телефонна връзка със фамилиите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР