Всички участници във финала между Левски и ЦСКА трябва да

...
Всички участници във финала между Левски и ЦСКА трябва да
Коментари Харесай

Александър Попов: Всички участници във финала между Левски и ЦСКА трябва да са на висота

Всички участници във финала сред Левски и ЦСКА би трябвало да са на висота. Това съобщи старши треньорът и президент на волейболния ЦСКА Александър Попов на конференцията преди финалната серия против „ сините “, съобщи кореспондент на БГНЕС. Двата столични гранда се изправят един против различен за първи път в спор за трофея в Супер Волей след 14-годишно спиране.


„ За всички отразяващи и занимаващи се с волейбол тази година е малко неочакван финалът, с оглед финансирането на клубовете, упованията на почитателите и общност. Не единствено тези 14 години разделят от финала с Левски, ами се надявам – всички споделят, че има по-различен заряд. Независимо кой е първенец най-после, този край да бъде запомнен. С качеството и заряда, спортната общност дръзвам да настоявам, че е зажадняла за сходно представление. Зарядът от подобен мач повдига равнището, помни се и е учебно заведение за млади състезатели “, стартира Попов и сподели, че всички участници във финала би трябвало да са на висотата на конфликта, в това число аудитория, играчи, съдии и треньори:

„ В тимовете на Левски и ЦСКА няма млади и остарели. Философията на нашите два клуба е да стават първенци, в случай че могат да основават състезатели за националния тим – прелестно. Това беше обстановката в българския волейбол 30-40 години. Задържа се по-късно тази наклонност. Ако можем тимовете да даваме максимума си с допустимо минимум средства, ще е ужасно за клубовете ни и за националния тим. Задължително е в случай че имаш искания за купа, да се заявиш в такива мачове. Ако можем да даваме път на младите. В момента двата тима са на край, което е хубаво за спортната общност, за тази, която не се интересува толкоз от волейбол. Убеден съм, че ще има възходящ интерес от хора, които не са осведомени с двата отбора. Най-важното е да бъдем на висотата на финала – аудитория, съдии, треньори и състезатели. Получих запитвания дали можем да приемем Левски в зала „ Арена София “, само че това няма да е допустимо, тъй че ще бъдем в „ Христо Ботев “. Сигурни сме, че ще има провокации от почитателите, би трябвало да сме подготвени за това “.

Наставникът на „ алените “ добави, че ЦСКА ще мисли за селекция след края на сезона. „ Без Хебър, който беше събрал кой ли не, нямаше да стигнем до край. Но ние не бяхме любимци и против Дея. В последна сметка, живеем в днешно време – неналичието на Хебър, здравословното положение на Дея, нищо от това няма значение, след няколко дни ще играем край с Левски. Аз не мога да се похваля с сходно нещо - на Нова Година бяхме сюрпризирани с смяна на финансирането, ще изчакаме края на сезона и къде сме свършили, тогава ще вършим селекция “.


Колегата му от другата страна на мрежата Николай Желязков показа, че чака забавни мачове и е съсредоточен напълно върху своя тим. „ Очакват ни забавни мачове. Що се отнася до подготовката, готвим се обикновено, упражняваме, в тима на Левски всичко е обикновено. Концентрирани сме напълно върху нашата работа “, съобщи той и продължи:

„ Първо, тимът на ЦСКА е по-опитният тим. Ние имаме трима опитни състезатели в тима, другите са млади. Що се отнася за детайл, който би наклонил везните – неверно е да се каже един, във волейбола би трябвало да си добър на всички детайли. Х детайлът ще е нещото, което ще реши изхода от дуелите. Смятам, че душeвността общо взето е доста постоянно употребена от треньори и медии – душeвността е разследване на подготвителен развой, умеене, доста неща. Факт е, че един млад играч би трябвало да мине през доста неща, с цел да бъде подготвен душевен за един край. В спорта постоянно има високо напрежение, който не го устоя, би трябвало да си търси нова работа. Но и би трябвало самообладание, когато не играят добре, с цел да могат да израснат. Тази година играхме два финала, на моменти показахме резистентност, считам, че тимът е в добра позиция за финала “.

Относно упованията преди сезона, той сподели: „ Първо, аз имах вяра, че можем да стигнем до тук. В началото на сезона Левски победи Хебър с най-хубавите им играчи “, напомни експертът отпред на „ сините “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР