Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че

...
Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че
Коментари Харесай

Синдикатите прогнозират влошаване на икономическото положение у нас до края на годината

Всички у нас би трябвало да си дадат ясната сметка, че сега България е при започване на една доста тежка икономическа рецесия, която към този момент е затворила 100 хиляди работни места. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" За към 200 хиляди, правилно запазихме им работните места с мярката 60:40, само че краткотрайно. След няколко месеца не е ясно какво ще се случва. Хората желаят ясни знаци от всички - държавно управление, президент. Явно би трябвало да има и други ограничения - има редица изговорени проблеми, дейности трябват оттук насетне, с решения, които хората чакат ", настоя синдикалистът.

Според Пламен Димитров до края на годината икономическото състояние у нас ще се утежни.

" Тези прогнози за 7% и повече спад, ще станат действителност от октомври, когато сезонната претовареност изчезне. Трябва от в този момент да се мисли по какъв начин да се реагира изпреварващо във всички браншове, които са на масата на властта. Дълго си приказваме за заеми, в това време компаниите се оплакват, че това не се случва ", добави президентът на КНСБ. 

Той настоя, че новината за влизането ни в Еврозоната е извънредно значимо, само че тъкмо в този момент тя не може да бъде комуникирана, тъй като българинът се интересува за бъдещето си. " А България получава в действителност непоклатимост на банковата си система и на бизнеса, който би трябвало да оперира на пазара ", уточни Димитров. 

" Пандемията се е отразила на бизнеса доста зле и доста комплицирано ", изясни в ефира на Българска национална телевизия предприемачът Мартин Иванов. Според него пандемията дава голям късмет на българския бизнес и на българските предприятия с доста къси стъпки да изпреварят това, за което не са имали шансове.

" Всички български предприятия са доста съвременни, с съвременна техника и неповторими машини. Българският вложител би трябвало да поеме отговорността си ", разяснява той. По негово мнение, в случай че се излезе на интернационалните пазари доста бързо може да се усилят работните заплати и работещите хора. Свиването на пазарите той дефинира като " съвършено ".

" Работи се в посока експортно подкрепяне на българските пазари. Организират се търговски задачи, изложби, панаири, които сега се организират онлайн. Направен е експортен хъб в България, който заради пандемията не може да започва действителната си активност. Планирани са и доста обучителни стратегии. В изискванията на тази рецесия това, което ще избави фирмите е да бъдат съобразителни, адаптивни, новаторски и в действителност да съумеят да се напаснат към новата действителност ", изясни Бойко Таков от Изпълнителна организация за поощряване на дребни и междинни предприятия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР