Всички твърдят, че най-добрият приятел на човека е кучето. Но

...
Всички твърдят, че най-добрият приятел на човека е кучето. Но
Коментари Харесай

Хора спасени от животни

Всички настояват, че най-хубавият другар на индивида е кучето. Но кучето не е единственият другар на индивида. Има и други животни, за които хората не са си и помисляли, че могат да спасят живот, само че това е реалност.

Ето няколко забавни истории за някои от най-изумителните животни-спасители.

Куче

Ще стартираме нашите истории с кучето. Чували ли сте историята за бездомното куче, което избавило живота на новородено бебе в столицата на Кения – Найроби?

Майката на новороденото го изоставила в гората до краен жилищен квартал на Найроби. Именно там, завито в найлонов плик, го разкрил неговият избавител. Инстинктът на кучето да отбрани новороденото е бил толкоз мощен, че е съумяло да го придвижи през цялата гора, пресичайки дружно с него оживена улица. После го занесло при своите дребни кученца.

Това не е единственият случай, в който куче е избавило живота на дете.

Домашния любим Роско избавил 4-годишният си притежател от пожар.

Ако не бил Роско, детето е щяло да изгори живо в съня си. Когато пожарът почнал, кучето на фамилията, лаейки се втурнало в къщата с цел да го разсъни.

Без никакъв боязън Роско се втурнал в пламъците и почнал гневно да лае, с цел да предизвести детето. Всички били смаяни. А кучето-герой получило повече от 30 % изгаряния. Загадка е по какъв начин изобщо е съумяло да се измъкне от този огнен пъкъл. Това се назовава отдаденост.

Друг случай е спасяването на едногодишния Букър.

Виновникът за суматохата била змия. Представете си нищо неподозиращия Букър, който си играел в надуваемия воден басейн на дядо си в Колорадо. Тогава се появила змията, която щяла да ухапе детето в случай че не било дребното чихуахуа на фамилията. То скочило сред змията и детето поемайки върху себе си ухапването на змията.

Котка

Запознайте се с удивителната история на Питър Чоис, който има гръбначно увреждане. Той се придвижва благодарение на инвалидна количка. Един от неговите привички бил да излиза на слънце в двора на къщата си и вземал със себе си и своя преносим компютър.

В един предопределен ден обаче той съвсем бил ограбен от двама мъже. Все отново мъж в инвалидна количка е лесна цел. Крадците паркирали пред къщата му и взели преносимия компютър от ръцете му. Точно тогава се появила котката Уншкинс.

Черно-бялото коте нападнало крадеца, скочило върху него и почнало да го дере с ноктите си. За да се защищити крадецът захвърлил преносимия компютър и хукнал да бяга към колата.

Горила

Как една горила може да избави дете? Бинти, женската горила от зоопарка в Илиноис, може да „ отговори ” на този въпрос. Нейната предвидливост е избавила дете в неволя.

Когато 3-годишно дете се качило по стената на клетката на маймуните, изгубило равновесие и паднало на циментовия под от 6 метра височина единствено бързата реакция на Бинти го е избавила. Горилата понесла момченцето на ръце до вратата на клетката. Там тя го предала на уплашените чиновници на парка.

Прасе


По време на престоя си на остров Преск, Пенсилвания, Джо Ан Алтсмън получила инфаркт. Тъй като била сама, ситуацията на Джо Ан изглеждало много тежко.

Тогава прасето Лулу съумяло да избута вратата, излязло от двора на пътя и почнало да застава пред преминаващите коли с цел да притегли нечие внимание. Всички го подминавали, с изключение на преминаващ млад мотоциклетист, който последвал прасето Лулу и по този начин съумял да помогне на Джо Ан Алтсмън.

Така с помощта на мощната обвързаност на това прасе и неговата подготвеност да изгуби живота си с цел да живее Джо Ан, тя била избавена.

Делфин

Историята на Рони Дабал звучи съвсем като приказка. Докато Рони ловял риба звук в залива Пуерто принцеса, неговата лодка се преобърнала от мощния вятър. Рибарят нямал различен вид за избавление с изключение на парче стиропор, а нощта наближавала. Тогава се случило знамение.

Тогава Рони видял стадо от 30 делфина, които се приближавали към него. Делфините се наредили към рибаря и почнали да го бутат към брега. Така с общи старания съумели да го изкарат на брега.

По време на пътуването, Рони изгубил схващане. Когато се свестил, делфините ги нямало и той в никакъв случай повече не видял спасителите си.

Автор: Божидара Иванова

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР