Всички трябва да се замислим кое е добре за развитието

...
Всички трябва да се замислим кое е добре за развитието
Коментари Харесай

Милен Матеев: При коалиция с ПП Бойко Борисов би отстрелял с един куршум - два заека

" Всички би трябвало да се замислим кое е добре за развиването на България и кое би било трагично. Пред вероятността да ни ръководи коалиция ГЕРБ - Движение за права и свободи - Българска социалистическа партия е обикновено да сме разтревожени и да търсим други възможности ".

Това сподели пред БНР юристът Милен Матеев, член на националния съвет на Политическа партия, някогашен народен представител и някогашен ръководител на правната комисия.

И добави, че при коалиция с Политическа партия Бойко Борисов би " отстрелял с един патрон - два заека ":

" Би изгубил мощна съпротива и би се легитимирал пред евро-атлантическите ни сътрудници като допустим в ръководството индивид ".

В предаването " Неделя 150 " Матеев акцентира, че правосъдната промяна е систематичен, не личен въпрос:

" Целта е не нечия оставка, а бързо, качествено и заслужено правосъдие, което се реализира от самостоятелни магистрати, които се управляват единствено от върховенството на закона. На дневен ред е незабавното приемане на законопроекта за Наказателно-процесуален кодекс и за Закона за правосъдната власт, импортиран от служебния министър на правораздаването Крум Зарков. Очаквам да има голям брой процедурни хватки за закъснение на разглеждането му. ГЕРБ се пробват да търгуват надали не поста на ръководител на правната комисия против някакви поддържа или участия в държавното управление, което е неточно ".

Според него гърмежът край колата на основния прокурор Иван Гешев като фотографска мълния е посочил ясна и контрастна фотография на българската правосъдна власт:

" Показа, че подмолни центрове могат да назначават и смъкват висши магистрати. Показа по какъв начин основният прокурор нерегламентирано се намесва в следствията - нещо, което той години наред отхвърляше.

Показа унизително изкарани под строй на стълбите пред правосъдните покои прокурори, които би трябвало да са самостоятелни.

Показа по какъв начин членове на Висш съдебен съвет, които също би трябвало да са самостоятелни, могат да бъдат задействани под сигнал - доскоро да поддържат Гешев, а през днешния ден - въз основата на един факт да решат, че оставка би трябвало да бъде поискана. Ясно е, че се намесват политически кръгове отвън правосъдната власт ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР