Всички трябва да се обединим и да накараме големите икономики

...
Всички трябва да се обединим и да накараме големите икономики
Коментари Харесай

Борисов с важно предупреждение от Мадрид за чудовище, което ни връхлита СНИМКИ

Всички би трябвало да се обединим и да накараме огромните стопански системи в света да се съобразят с чудовището, което идва от измененията в климата.

Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на откриването на 25-та конференция за климата в Мадрид, излиза наяве от видео, оповестено на страницата на премиера във „ Facebook. “

„ Искам да поздравя министър-председателя на Испания Педро Санчес с положителната организация и тази иновативност, която за първи път видяхме – всички коли, с които транспортират делегациите са на 100% електрически и по никакъв метод не замърсяваме въздуха в Мадрид.

Поздравления. Вече е несъмнено за всички че изменението на климата е реалност. Природни бедствия, нечувани до момента. Глобално стопляне. Да не дублирам всички останали сътрудници, които се изрекоха преди мен. Така че напряко ще кажа накратко за България.

За нас е значимо да се подсигурява, че преходът ще е равномерен и обективен по отношение на всички страни и ще се реализира по разходоефективен метод на правилото на софтуерната индиферентност. Следва да се регистрира, че за страните, които употребяват въглища в енергийния си микс, както е и България Полша и други този преход ще изисква по-високи равнища на вложения и ефикасни ограничения в цялата сфера.

България 6% от ел.енергията се създава от въглищни електроцентрали, които са съществени базови мощности, като през зимата този % доближава до 60.

В същото време желая да отбележа, че съгласно статистиката на Евростат България е на второ място в Европейски Съюз по понижаване на излъчванията на въглероден диоксид от изгарянето на изкопаеми горива през 2018 година спрямо 2017 година и точно с 8,1%, следвайки Португалия, което заема водещата позиция с 9%.

За България нуклеарната енергетика играе значима роля за гарантиране на националната, районна и европейска енергийна сигурност, като в това време дава сила на налични цени и е основен детайл за прекосяване към нисковъглеродната стопанска система. Нейното значение в като главен дирек на европейската електроенергийна система без въглеродни излъчвания бе доказано и в оповестената през 2018 година дълготрайна визия на Европейска комисия за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2050 година

Страната ни ще продължи да разчита на нуклеарната енергетика през идващите години. Не на последно място не мога да не отбележа, че излъчванията на Европейски Съюз са единствено 9% от международните излъчвания. И тук бих се обърнал и към теб като неоспорим престиж, като и към господин Гутериш, а и всички останали сътрудници. Първият и вторият замърсител максимален в света ги няма тук – това са Съединени американски щати и Китай.

Да създадем по този начин, че с нашите 9%, които ние ще понижим и несъмнено Европейски Съюз е водач, само че да не вършим това безсмислено, а да вкараме гражданската сила, да сложим здравето и качеството на живот на всеки един жител по света. З

ащото комините дали пушат в Щатите, в Китай или във Виетнам, атмосферата го донася и при нас. Така че да се обединим и всички дружно да накараме тези несъмнено прогресивни в стопанската система си страни, да се съобразят с чудовището, което е в измененията на климата “, сподели още министър-председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР