Всички трябва да носят маски за лице и дори и

...
Всички трябва да носят маски за лице и дори и
Коментари Харесай

СЗО преосмисля позицията си за маските ИНФОГРАФИКА

Всички би трябвало да носят маски за лице и даже и хора без признаци могат да заразят другите, единствено като приказват.

Науката е ясна по този въпрос. Можете да влезете в магазини през идващите няколко дни и да разболеете десетки, без да знаете, а някои от тях може да умрат.

"Това е паниката, която имам, откакто прочетох публикация на Роман Вьолфел и сътрудници, оповестена тази седмица в Nature ", декларира Джеръми Хауърд от "Гардиън ".

"Тя демонстрира, че хората са най-заразни през първата седмица, откакто прихване Covid-19. През това време те постоянно не демонстрират никакви или имат малко признаци. С други думи, Covid-19 е безмълвен палач, с неволни съучастници и може би Вие сте един от тях. Най-добрият метод да сте сигурен, че не сте е да носите маска и да пазите дистанцията от другите ".

Не носете респиратор N95, този вид отчайващо дефицита в лечебните заведения и е предопределен да защищава лекарите, даже когато вършат евентуално рискови медицински процедури.

Но съвсем всеки тип елементарна забрадка, покриваща устата ви, като домашно направена маска или даже превръзка от шал, може да спре килъра.

Статията на Вьолфел изяснява, че би трябвало да насочим напъните си към прекъсване на разпространяването на капчиците. Защото вирусът се предава най-вече посредством дребни капчици слюнка, изхвърлени, когато приказваме. Не можете да ги видите, само че те са там.

Знаем също, че тези капчици могат да стигнат доста по-далеч от 6 фута (1,83 м), което всеобщо се цитира като безвредно разстояние. Изследванията са подкрепени от носителя на Нобелова премия, вирусолога Харолд Вармус, ни споделят, че слагането на парче плат пред лицето на човек стопира 99% от капчиците.

Науката е ясна. Ние не знаем по кое време сме заболели.

Ако сме заболели, тогава, когато приказваме, изхвърляме капчици, цялостни с вируси, във въздуха. Носенето на елементарна платнена маска стопира тези капчици.

"Няма да нося хирургическа маска, тъй като медиците в инфекциозните отделения се нуждаят от тях. Но имам хубава забрадка в жанр уестърн, която мога да нося ", споделя доктор Харви Финебърг, ръководител на непрекъснатия комитет за инфекциозни болести и закани за здравето през 21 век към Националната научна академия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР