Всички точки, където се събират и съхраняват пари, са под

...
Всички точки, където се събират и съхраняват пари, са под
Коментари Харесай

Експерт: Много хора имат вътрешна информация за банкоматите

Всички точки, където се събират и съхраняват пари, са под прицел. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия преподавателят в Професионален лицей по защита и сигурност "Свети Георги Победоносец " проф. Румен Ралчев във връзка зачестилите кражби на банкомати.

През избран интервал от време банкоматите не бяха под прицела на крадците, което успокои банките и те започнаха много по-масово да слагат банкомати, уточни проф. Ралчев.

Охранителното проучване постоянно би могло да предпише спомагателни ограничения, които да се вземат за запазване на парите. Банкоматът би трябвало да има най-малко два кръга за сигурност, с цел да могат да бъдат регистрирани всички, които имат нездравословен интерес към машината, уточни специалистът.

Той посочи, че банкоматите се зареждат с сред 60 000 и 100 000 лв., като за празниците се презареждат. Това се знае от много хора. Близо 100% от банкоматите се зареждат от частни охранителни компании. Не е загадка, че там има огромно текучество, не е ясно къде отиват тези хора, откакто изоставен, а те знаят устройството на банкоматите. Това е една от следите, по които върви полицията след обирите, съобщи проф. Ралчев.

По данни на Министерство на вътрешните работи от началоот на годината има 15 опити за обири на банкомати. 10 от опитите са несполучливи, а при останалите 5 апашите са съумели да отмъкнат парите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР