Всички терминали за самообслужване като банкомати, устройства за плащане на

...
Всички терминали за самообслужване като банкомати, устройства за плащане на
Коментари Харесай

Заради изисквания за достъпност, банкоматите ще започнат да ни говорят

Всички терминали за самообслужване като банкомати, устройства за заплащане на паркинг ще стартират да ни приказват. Това планува нов Закон за условията за досегаемост на артикули и услуги, оповестен за публично разискване, оповестява " Телеграф ".

Той се отнася за потребителски компютърни хардуерни системи, терминали на самообслужване, автомати за продажба на билети или за регистрация на пасажери, интерактивни терминали на самообслужване, предоставящи информация и предопределени за даване на услуги, електронни четци и други.

В документа е записано, че терминали на самообслужване, които от ден на ден навлизат в всекидневието ни, като касите в магазините за хранителни артикули, обезпечават технология за прекосяване от текст към тирада.

Такова условие е заложено и за електроните четци. Освен това би трябвало да имат излаз за самостоятелни слушалки. При съществуване на несъмнено време, за което би трябвало да се извърши интервенцията, предизвестяват ползвателя посредством повече от един осезателен канал, а също и е належащо да дават опция за удължение на времето за реакция.

Устройствата би трябвало да разполагат с подобаващ контрастност и различими при допиране клавиши и бутони за ръководство, както и да има опция за дейно безжично свързване със слухови технологии. В плана е написано, че новите условия влизат в действие от 28 юни 2025 година.

Терминалите на самообслужване, които са законно употребявани от доставчиците на услуги преди 28 юни 2025 година, могат да продължат да се употребяват, само че не по-дълго от 20 години след стартирането им в приложимост.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР