Всички тенис фенове гледат с нетърпение към датата 16 януари,

...
Всички тенис фенове гледат с нетърпение към датата 16 януари,
Коментари Харесай

Кузманов и Андреев откриват участието си на Аустрелиън Оупън още тази нощ

Всички тенис почитатели гледат с неспокойствие към датата 16 януари, когато ще стартират борбите от главната скица на Аустрелиън Оупън. Още на следващия ден обаче ще започват квалификациите на конкуренцията, като България може да се похвали с двама представители при мъжете, а точно Адриан Андреев и Димитър Кузманов.

За Ади това ще бъде дебют в пресявките на шампионат от Големия шлем, само че неговият конкурент Франческо Маестрели също не е от най-опитните. Италианецът е единствено на 20 години и е един от най-бързо прогресиращите млади тенисисти, изкачвайки се с цели 500 места през миналия сезон. Световният номер 200 завоюва дебютната си Чаланджър купа през предишното лято на клей надпреварата във Верона, но се оправя задоволително добре и на твърда настилка, откакто доближи до финалния кръг на квалификациите на US Open.

Двубоят ще бъде първи в съперничеството сред Андреев и Маестрели, които ще се появят на корта тази нощ в 01:00 часа българско време, с цел да открият програмата на корт номер 14.

Задачата на Кузманов също няма да е измежду най-лесните, тъй като ще се изправи против добре познатия ни Дамир Джумхур. Босненецът е притежател на 3 трофеи от ATP Тура и в кариерата си е достигал до номер 23-тата позиция в международната класация, но сега е надалеч от най-хубавите си дни и в действителност българинът е спечелил последния си конфликт с Джумхур, надигравайки го в два сета на Чаланджъра в Барселона през 2021-ва, а след това и подвигна трофея в испанския град.

Сблъсъкът сред Кузманов и Джумхур е подложен под номер две в програмата на корт номер 15 и се чака да започва някъде след 02:30 часа българско време тази нощ.

Ето и цялостната стратегия за кортовете, на които ще излязат родните ни представители:

Корт номер 14 (стартират не преди 01:00 часа българско време)

1. Адриан Андреев - Франческо Маестрели

2. Ралука Сербан - Ан Лий

3. Гащао Елиаш - Кайчи Учида

4. Йуки Найто - Лесия Цуренко

5. Хенри Лааксонен - Рикардо Бонадио

Корт номер 15 (статират не преди 01:00 часа българско време)

1. Ева Лис - Роса Висенс Мас

2. Димитър Кузманов - Дамир Джумхур

3. Николас Кикер - Федерико Делбонис

4. Магдалена Фрех - Синя Краус

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР