Всички теми, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския

...
Всички теми, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: БСП са притеснени

Всички тематики, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския съюз, би трябвало да са сплотяващи и политическите сили в Народното събрание би трябвало да намерим общ език по тях. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила.

Прави усещане, че Българска социалистическа партия се пробват да предизвикат парламентарното болшинство и изпълнителната власт във връзка председателството, добави той.

България, Естония и Австрия публично одобриха програмата за целите на Европейския съюз през идващите 18 месеца. Хубаво е, че България съумя да изведе като приоритет и Западните Балкани. С интензивността на премиера Борисов страната ни се употребява с най-високо доверие, визитите му дават единствено добавена стойност към задачите, които си слага страната ни – да бъде фактор за непоклатимост и районен водач на Балканите, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

Темата НДК беше повдигната от Българска социалистическа партия. Подкрепяме всяка самодейност за бистрота, по тази причина подкрепихме основаването на анкетната комисия. Българска социалистическа партия поставят фокус върху тематиката поради неналичието им на политики. Трябва да се подготвим действително за председателството, а не да влизаме в битовизми, които Българска социалистическа партия оферират. Българска социалистическа партия са обезпокоени, те не могат да осъзнаят, че изборите свършиха. Те желаят да се върнат в политическия мач, само че това може да стане, единствено в случай че оферират градивни политики за страната ни. Ще създадем всичко допустимо истината по тематиката да излезе на напред във времето, акцентира Цветан Цветанов.

Що се отнася за анкетната комисия за самолетите, считам че някои политици са доста обезпокоени, не знам за какво, само че представителите на ГЕРБ и ръководителят на комисията Емил Христов ще работят за това истината да излезе нескрито, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Попитан дали има спор с президента, Цветанов съобщи, че няма проблем с безусловно никого. Смятам, че институционаното взаимоотношение е наложително. Личните неща са отвън политиката и те са за тези, които нямат политически опит и вървят в някаква конфронтационна среда, акцентира Цветанов.

Той заяви, че управническата стратегия е подготвена и ще бъде оповестена до няколко седмици. Тя би трябвало да бъде един график на реализирането на секторните политики, по тази причина би трябвало да бъдем прецизни. Програмата е доста подробна, с ясно написани периоди за политиките, с цел да се спре със спекулирането в тази посока. В нея е записано, че минималната заплата би трябвало да доближи 650 лева, а междинната - 1500 лева Убеден съм, че това ще бъде изпълнено. Добра вероятност ще е, в случай че икономическият растеж доближи 3,5% през 2018 година, уточни зам.-председателят на ГЕРБ. В момента с Обединени патриоти работим извънредно добре. Мога да им благодаря за коректността, с която водим разговор. Стабилността през днешния ден е реалност, тя ще продължи и отсега нататък, увери Цветанов.

По думите му, сега ситуацията в ръководещата коалиция е по-спокойна спрямо обединението на ГЕРБ с Реформаторския блок. На назад във времето са претенциите за кадрови промени, които бяха в предходния мандат, уточни той.

Цветанов сподели, че държавното управление поставя оптимални старания, с цел да увеличи изискванията на работа на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Първата стъпка е изплащането на парите за униформи, които чиновниците не са получили. За това са нужни към 30 млн. лева и съм уверен, че ще стартира поетапното им погашение. От 2018 година може да се мисли и за увеличение на заплатите. Служителите на Министерство на вътрешните работи работят в по-намален състав спрямо предходни години, условията към тях непрекъснато се усилва, ангажираността става все по-голяма, по тази причина би трябвало да почитаме труда им, разяснява Цветан Цветанов. По думите му Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила ще се оправи с провокациите, които стоят пред него.

Според зам.-председателя на ГЕРБ резултатите за интеграцията на малцинствата не са положителни. Това не е проблем единствено за България, а и за цяла Европа. Тук би трябвало да бъде въвлечена в разговор и съответната религиозна общественост. Всичко би трябвало да стане последователно. Трябва да се дават положителните модели, неприемливо е да се заиграваме с етническата карта. Трябва да си променим манталитета и родителите да извършват функционалностите си и да възпитат добре децата си. Трябва да забележим с какво ние сме съдействали да живеем по-спокойно и несъмнено, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР