Всички те тръгнали да търсят по-добър живот с пари, спестени

...
Всички те тръгнали да търсят по-добър живот с пари, спестени
Коментари Харесай

Огромна трагедия: Историите на част от 39-те жертви на камиона ковчег в Есекс

Всички те тръгнали да търсят по-добър живот с пари, спестени от лишаване. Пътят им обаче завърши в хладилното ремарке на камион. Според непотвърдени данни, 25 от 39-те жертви може би са от малко виетнамско селце Йен Тхан. Хората там се молят, а някои настояват, че трафикантите са им предложили обезщетение за злощастното пътешестване.

Засега се знаят имената на седем от евентуалните жертви - Анна Буи Ти Нунг, Фам Ти Тра Ми, Нгуен Дин Луонг, Нгуен Дин Ту, Ву Нгок Нам и Хунг Нгуен и Хоанг Ван Тиеп.

Анна Буи Ти Нунг платила близо 10 хиляди $, с цел да тръгне към Англия. Искала да стане маникюристка. Майка й и сестра й през сълзи създали олтар в дома си, с цел да могат да се молят за нея. Семейството схванало от собствен другар във Англия, че тя е измежду жертвите на камиона ковчег.

Анна и останалите 24 жертви търсили единствено едно – пари, които не могат да завоюват вкъщи. Всички те били от селце на 300 километра от виетнамската столица Ханой. Средствата децата желали да пратят на родителите си, с цел да могат да си построят по-големи домове, които другояче не могат да си разрешат.

Няколко седмици откакто напуснала Виетнам, Анна качила своя фотография в зелено поле и написала „ Просто желая спокоен живот “. На 21 октомври, дни преди да бъде обявено за 39-те жертви в камиона, тя още веднъж разгласила във Фейсбук: “Да си възрастен значи да криеш тъгата си в тъмното и да имаш усмивка на лицето си. “

Семейството й твърди, че тя почнала своето странствуване през август. Първо отпътувала за Китай, след това стигнала до Германия, а от там – в Белгия, където се качила на камиона.

„ Анна нямаше задоволително положително обучение, с цел да си откри работа с положително възнаграждение. Нито тя, нито доста от приятелите й тук “, споделя фамилията й. Нейният олтар в този момент е до този на татко й, умрял преди 4 години от рак. Майка й не може да работи поради здравословни проблеми. За това околните на фамилията събрали задоволително средства за заминаването на младото момиче.

„ Да отиде в чужбина и да праща пари вкъщи беше единственият й избор “, споделят те.

През септември не било ясно тъкмо къде е Анна, само че понякога тя продължавала да се свързва със фамилията си, само че трафикантите й предложили да не споделя местонахождението си, с цел да не притегли вниманието на управляващите. Неин другар, който живее в Берлин, твърди, че двамата се виждали няколко пъти, когато тя била в града, само че изгубили контакт, когато момичето отпътувало за Англия.

„ Чувствам се самотна на място, за което съм мечтала всеки ден “, написа Анна във Фейсбук на 25 септември. Няколко дни по-късно качва фотография с чай в ръка пред Берлинската катедрала.

През октомври тя към този момент е в Белгия. Отново с чай в ръка, тя преглежда забележителностите на Брюксел.

„ Когато бях във Виетнам, мислех, че Европа е розова. Сега съзнавам, че в действителност е черна “, написа момичето.

Семейството на Фам Ти Тра Ми платило 30 хиляди паунда, с цел да може тя да откри „ по-добър живот “. Но вместо това, те получават СМС от 26-годишното момиче, който гласи, че тя „ не може да диша “ и скоро „ ще почине “.

„ Изгубих две неща – обичаното си дете и парите си “, споделя бащата на Фам. Той и брачната половинка му изкарвали близо 400 $ на месец и събирали каквото могат, с цел да може детето им да замине.

Родителите на Фам били затънали в задължения и тя обезверено желала да им помогне. Преди да замине за Европа, момичето работило в Япония, само че парите изкарани там не били задоволителни. Трафикантите споделили, че пътя е безвреден, само че не разкрили по какъв метод ще пътуват младежите. Те даже й взели 3 пъти повече пари за ВИП билет. За да си разрешат този ВИП билет, фамилията й ипотекирало къщата си.

Нгуен Дин Луонг платил 14 хиляди $, с цел да стигне до Англия и също като Анна да работи като маникюрист. Той живеел незаконно във Франция от 2008 година.

Решил да се причисли към група, която заминавала от Париж, с цел да стигне до Обединеното кралство. Но преди няколко дни бащата на Нуген получава позвъняване от различен виетнамец, който му споделя: „ Моля ви, имайте мощ, нещо ненадейно се случи “.
„ Припаднах, когато чух това “, споделя родителят.

Нгуен Дин Ту помолил жена си да събере 14 хиляди $ за пътешестване от Германия до Англия. Той работил незаконно в Румъния и Германия, с цел да събира пари и да изплати дълга, който имало фамилията. Баща му се свързал със свои родственици в Англия, които удостоверили, че Ту бил в камиона и те възнамерявали да го вземат, когато дойде.

„ Изгубих контакт с него на 21 октомври. Имам голям дълг за заплащане, само че нямам нито вяра, нито сила да върша каквото и да било “, споделя брачната половинка на Ту. Той оставя едно дете полусираче.

Бащата на две деца Ву Нгок Нам споделил на фамилията си да се моли за безвредното му пътешестване до Англия. Той се обадил на брачната половинка си малко преди новините за камиона да плъзнат по медиите. Казал, че е в ремаркето и към този момент пътува към Обединеното кралство. От тогава фамилията му не го е чувало повече.

Хунг Нгуен и Хоанг Ван Тиеп били родственици. Тяхната вуйна разгласява фотоси в обществените мрежи, надявайки се, че скоро ще чуе положителни вести за тях.

Според информация на BBC доста малко от 39-те жертви са имали документи, за това проверяващите ще разчитат за индентифицирането им на пръстови отпечатъци и отличителни белези.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР