Всички те са забелязани в близост до родния брягСигнали за

...
Всички те са забелязани в близост до родния брягСигнали за
Коментари Харесай

Само за ден: Три сигнала за мини в Черно море

Всички те са видяни наоколо до родния бряг

Сигнали за общо три мини във водите на Черно море са подадени до българските, румънските и турските управляващи в понеделник. Всички те са видяни наоколо до родния бряг.

Министерството на защитата на България популяризира информация, че Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и проучване след получен сигнал за видяна мина в Черно море. Днес, по данни на Морския избавителен координационен център - Варна, е получена информация от Турския избавителен център, че турски транспортен съд „ ТОМРИЗ-А “ е подал сигнал за видяна мина към 6.00 часа (българско време) на към 37 морски благи изток–югоизток от нос Галата.

Военноморските сили ще обследват региона с вертолет, като при нужда ще бъде изпратен транспортен съд със специфична група за следващо заличаване на мината.

Друга морска мина беше открита от риболовец на към 70 километра от нос Мидия в Черно море. Кораб на румънските военноморски сили се е отправил към мястото, с цел да изследва обстановката, заяви БГНЕС, базирайки се на Romania Journal.

„ Миночистачът и база за надзорен транспортен съд "Вицеадмирал Константин Белеску ", с група водолази за разминиране на борда, извършват задача за изследване и интервенция в морски регион, ситуиран на разстояние към 39 морски благи (70-72 км), край крайбрежията на Черно море, против нос Мидия, където е обявено за дрейфуваща морска мина”, оповестиха от Министерството на националната защита на Румъния.

Мината е била видяна тази заран от румънския рибарски транспортен съд "Olimpus 1 ", чийто пълководец е уведомил румънските управляващи по формалните канали към 08:10 часа.

По-рано денем Министерство на националната защита на Турция заяви за открита мина в Черно море, покрай границата с България.

Мината е открита във водите край градчето Инеада. В региона са изпратени екипи на подводната защита (SAS). Предприета е интервенция за неутрализиране на мината, се споделя в известието на министерството, представено от Българска телеграфна агенция.

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи в събота, че мина, видяна в Босфора, е била обезвредена от екипите за подводна защита (SAS) на военноморските сили на Турция./Nova.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР