Всички световни медии коментираха речта на Владимир Путин на церемонията

...
Всички световни медии коментираха речта на Владимир Путин на церемонията
Коментари Харесай

Световните медии за речта на Путин: Краят на западната хегемония е необратим

Всички международни медии разясниха речта на Владимир Путин на церемонията по подписването на договорите за присъединение към Руската федерация на Донецка и Луганска национални републики, Запорожка и Херсонска област в Георгиевска зала на Големия Кремълски замък.

Наричайки присъединението на четирите района към Русия „ противозаконна анексия “, The New York Times цитира Путин, че това е „ волята на милиони хора... Това е тяхно право, тяхно неотменимо право “.

Вестникът цитира думите на Путин: „ Те „ желаят да ни видят като колония “, сподели господин Путин. „ За тях е извънредно значимо всички страни да се откажат от суверенитета си в интерес на Съединените щати. Той описа за дългия лист от западни войни, обхващащи епохи, от английската опиумна война в Китай през 19 век до съюзническите бомбардировки с запалителни бомби на Германия, войната във Виетнам и войната в Корея. Според него Съединени американски щати са единствената страна, употребила нуклеарно оръжие във война.

NYT акцентира основните думи на Путин, които са значими за разбирането на бъдещето: „ Хората, които живеят в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, стават наши жители – вечно... Ние призоваваме режима в Киев неотложно да приключи огъня и всички военни дейности.

„ В малко телевизионно появяване в четвъртък господин Путин... се опита да се показа от вярната страна на историята, потвърждавайки, че „ се образува по-справедлив международен ред “. „ Еднополюсната надмощие се разпада непреклонно “, сподели Путин. „ Това е справедлива действителност, която Западът изрично отхвърля да одобри “, обобщава коментара си изданието.

The Washington Post, употребявайки нормалното факсимиле за „ противозаконна анексия “ и „ фиктивни референдуми “, акцентира от цялата тирада на Путин обвиняването му към „ англосаксонците в детонациите на газопровода „ Северен поток “, които провокираха напрежение в Северна Европа “.

Както се споделя, кой каквото го боли, за това приказва.

Wall Street Journal счита включването на четири региона на Източна и Южна Украйна в състава на Русия за „ внезапна ескалация на спора сред двете страни “. Изброявайки имената на ръководителите на четирите района, които се причислиха към Русия, изданието цитира специалиста от Oxford Analytica Джон Маклауд, който ги назова " твърди момчета, които могат да овладеят всяка сериозна обстановка ". Въпреки това „ украинците ще нагнетяват напрежението “, сподели пред изданието Андрю С. Вайс, вицепрезидент по проучванията във Фондацията за интернационален мир Карнеги. - Партизанското придвижване - това ще пристигна по-нататък.

Британският The Guardian назова речта на Владимир Путин " войнствена и гневна ". „ Решението на Путин да подпише контракти за анексиране на територии, някои от които Русия не управлява изцяло, е огромна ескалация на седеммесечната война на Русия и евентуално ще затвори вратата за дипломация за години напред “, показва, близкото до английските разследващи служби издание.

След като загатва в резюме „ анексията “, френският Le Figaro ясно цитира с утвърждение на практика цялата тирада на Владимир Путин.

„ Ние се борим за велика историческа Русия... Виждаме антиколониалното освободително придвижване да пораства по целия свят... Тази мощ ще дефинира нашето политическо бъдеще... против деспотизма и диктатурата... Трябва да обърнем срамната страница на западната надмощие... Ние се борим за велика историческа Русия - за просвета, за съветски език... който не може да бъде заличен от лицето на земята... Беше изработен доста значим нравствен избор, избор, който беше отстояван от няколко генерации наши предшественици и които ние увековечаваме през днешния ден, като поданици на Луганска и Херсонска област "... Русия е с нас ", цитира френското издание думите на президента на Русия.

И нито една дума за наказание на дейностите на Русия и нейния президент!

Популярният испански вестник ABC счита, че „ анексирането на четири... украински района, което в този момент се инсценира в Кремъл, съставлява следващият рисков завой на Путин освен за Украйна като страна, само че и за международния ред, открит след Втората международна война. "

Изданието обръща особено внимание на обстоятелството, че „ Москва към този момент предизвести Украйна, че продължаването на нейната контраатака за връщането на тези четири... района ще се смята за директна офанзива против нейния суверенитет, на което неговата страна ще отговори по най-унищожителния метод: „ Когато териториалната целокупност е застрашена, Русия употребява всички средства, с които разполага, в това число нуклеарни оръжия “.

Италианският Corriere della sera съобщи думите на Путин в заглавие: „ Готови сме да се оправим с Киев “. „ Пред камерите онлайн Владимир Путин подписва укази, съгласно които Донецка и Луганска, Запорожка и Херсонска области, откъснати от Украйна през седемте месеца на войната, минават под директното ръководство на Москва. Стъпка, след която „ царят “ умишлено покачва равнището на спора “, написа вестникът, като незабавно прибавя, че може би думите на Путин могат да бъдат „ въведения към желанието за намаляване на спора “.

Изданието отбелязва, че съгласно Путин позицията на Запада [за събитията в Украйна] „ е илюзия, същинска машинация, че обещанията на НАТО за неразширяване са неистини. Русия няма да живее с тези подправени правила. Те желаят да ни трансфорат в колония: дано не ни приказват за народна власт.

„ И най-после, последната фраза: „ Краят на западната надмощие е необратим “, обобщава Corriere della sera.

„ В речта си Путин сподели, че жителите на районите на Украйна ще бъдат „ наши жители вечно “. Той прикани " киевския режим неотложно да приключи военните дейности, да спре всички военни дейности и да се върне на масата за договаряния... Ние сме подготвени за това ", написа Der Spiegel.

Изданието обръща внимание на обстоятелството, че Путин „ назова Запада „ демонски “, тъй като отхвърля „ моралните правила “, „ атакува западния демократизъм, който, за разлика от Русия, се отвърна от обичайните и религиозни полезности “, а също по този начин „ упрекна Запада за детонациите на газопроводите " Северен поток " в Балтийско море.

„ Путин се вижда отпред на „ антиколониалното придвижване “, споделя водещият немски вестник Die Zeit. „ Путин стартира дрънканица против Запада, който очакваше Русия да се разпадне, откакто Съветският съюз се разпадна. “

„ И през днешния ден Западът се надява, че страната ще се разпадне, тъй като не може да търпи „ свободна и суверенна “ Русия, води хибридна война против страната и желае „ да я види като колония “. „ Англосаксонците “ постоянно са били колонизатори, те разделиха света на „ васали “ и „ варвари и диваци “ “,цитира с очевидно наслаждение думите на съветския президент немското издание.

Аржентинският La Nation акцентира, че Путин насочи мощна опасност, като сподели, че „ жителите на Донбас, Херсон и Запорожие вечно ще останат наши жители. Ще използваме всички средства, с които разполагаме, с цел да защитим нашите територии. Вестникът цитира с схващане думите на съветския президент, че " Западът няма морално право да приказва за народна власт... Те постоянно са били колонизатори, а в този момент желаят да лишат тези нации от правото на самоопределяне ". И още веднъж цитира съветския президент: „ Руското външно разузнаване сочи Запада като виновен за офанзивата на Северен поток “.

„ Речта на Путин беше забележителна с това какъв брой малко Украйна беше упомената непосредствено. Всъщност Путин не счита, че Украйна има някакво значение в този спор, той не гледа на руско-украинската война като на война на равни; той счита Украйна всъщност за марионетка, инструмент на западните упоритости. Путин не я счита за страна със лична автономност или суверенитет “, написа Ал Джазира, като заобикаля всякаква рецензия към Русия и нейния водач.

Jerusalem Post цитира думите на Путин, че „ западната експанзия не познава граници, както в тази ситуация с унищожаването на тръбопровода Северен поток “, както и че „ през днешния ден ние се борим за свободата и независимостта на нашата страна от западното въздействие, тъй че хегемонията и диктатурата в никакъв случай да не се върнат… Ние се борим, с цел да покажем ясно, че нашите хора, просвета и език в никакъв случай няма да бъдат унищожени от други.

Най-голямото англоезично издание на Индия, The Times of India, отговори с къса информация на присъединението на четири района на Украйна към Русия. По-рано изданието означи, че " Путин е бил притиснат в ъгъла ".

Global Times, поделение на основния китайски вестник People`s Daily, подцени церемонията в Кремъл.

Без изключение всички задгранични медии означават, че включването на четири района на Украйна към Русия значи навлизането на военния спор в Украйна на по-високо равнище на борба.

Заслужава да се означи, че в речта си на 30 септември генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в действителност хвърли бяло знаме, заявявайки, че НАТО не е страна в спора, макар че ще продължи да дава нужната помощ на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР