Всички страни от ЕС са се съгласили, че няма да

...
Всички страни от ЕС са се съгласили, че няма да
Коментари Харесай

Брюксел: Всички страни от ЕС са се съгласиха, че няма да плащат за руски газ в рубли

Всички страни от Европейски Съюз са се съгласили, че няма да заплащат на Русия директно в рубли за газовия си импорт, уточни почитан представител на Брюксел, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

По думите му срокът за идващите заплащания да бъде 20 май.

" Това което знаем е, и по тази формула има единодушие измежду всички страни членки, че никой не се готви да заплаща " в рубли, уточни представител на европейските институции.

Той добави, че Европейската комисия не е правила обзор какъв брой купувачи са разкрили сметки за заплащане на газови доставки в " Газпромбанк ".

Информацията ни е, че Полша и България са се придържали към истинската форма на заплащанията за газови доставки към Русия, сподели представителят на Европейски Съюз.

Дори единствено фактът на разкриване на банкова сметка в рубли в съветската " Газпромбанк " може да е нарушаване на глобите на Европейски Съюз против Русия. Засега обаче Брюксел няма индикации дали някоя европейска газова компания е постъпила по този метод, съобщи той.

По думите му " на пръв взор " откриването на банкова сметка в рубли от вносители на газ наподобява е нарушаване на глобите.

Според него Европейската комисия към този момент не е получила официални сигнали, че европейски компании са разкрили сметки в рубли за заплащане на газовите доставки в " Газпромбанк ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР