Всички страни от ЕС с изключение на България и Румъния

...
Всички страни от ЕС с изключение на България и Румъния
Коментари Харесай

Само аптеките в България и в Румъния не били напълно верифицирани

Всички страни от Европейски Съюз като се изключи България и Румъния са въвели над 95% от европейската система за следене за подправяне на медикаменти. Това съобщи пред БНР Деян Денев - ръководител на Българската организация за верификация на медикаментите.

По думите му в последните седмици има усилване на процеса за свързване на аптеки с тази система. Не единствено обвързваните аптеки ревизират доста повече опаковки, в сравнение с до момента, само че за жалост огромен е процентът към момента, който остава от несвързани аптеки. Очакванията му са през септември да бъде дефинитивно преодоляна връзката на аптеките със системата за верификация на медикаменти.

Председателят на Асоциацията на аптеките в България Николай Костов предвижда, че не всички аптеки в България ще съумеят да внедрят системата за следене за подправяне на медикаменти

" Има доста дребни аптеки, на които не им е посилно, а и няма никакъв смисъл да го вършат, тъй като те просто имат напълно алегорични приходи . Те работят сами в аптека, напълно друга организация имат, само че са значими от обществена позиция ", призна Денев.

Някои аптеки към този момент са затворили поради променените условия. Други може да затворят откакто стартират инспекции и санкции към тях. " Борим се да има аптеки в дребните обитаеми места, въпреки това, ги унищожаваме с някакви сходни актове ", добави ръководителят на Българската организация за верификация на медикаментите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР