Всички страни-членки на НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към алианса,

...
Всички страни-членки на НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към алианса,
Коментари Харесай

Столтенберг: Всички страни от НАТО подкрепят влизането на Украйна в Алианса

Всички страни-членки на НАТО поддържат присъединението на Украйна към алианса, само че за това ще може да се приказва в детайли едвам след нейната победа във въоръжения спор с Русия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг очерта тази позиция при идването си в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия, където ще се организира среща на контактната група за разискване на нови доставки на оръжия за Киев. Изказването му бе излъчено от пресслужбата на Алианса.

" Всички страни от алианса са съгласни, че бъдещето на Украйна е в НАТО, сподели генералният секретар. Разбира се, ще има смисъл да се приказва за това едвам, когато Украйна победи ", сподели още Йенс Столтенберг.

Той също по този начин даде обещание, че Алиансът ще помогне на Украйна да построи " по-добро и по-светло бъдеще " за своите жители.

Позовавайки се на резултатите от визитата си в Киев на 20 април, Столтенберг сподели: „ Моят сигнал до президента Владимир Зеленски беше, че НАТО ще поддържа Украйна дълго време. "

За тази цел той даде обещание на Киев нови доставки на оръжие и логистична помощ, с цел да поддържа в редовност към този момент доставените системи. Според генералния секретар украинският водач от своя страна е изискал от Алианса нови системи за противовъздушна защита, тежки танкове и самолети.

Министрите на защитата на съдружниците на Украйна се срещат в американската военна база " Рамщайн " в Германия. Основна тематика на контактната група ще бъде военната поддръжка за Киев. В началото на срещата министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че съдружниците са се заели да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, и отхвърли това, което той разказа като напъните на съветския президент Владимир Путин да си сътвори сфери на въздействие с оръжие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР