Всички статистически данни показват, че сме сред лидерите в макроикономическата

...
Всички статистически данни показват, че сме сред лидерите в макроикономическата
Коментари Харесай

Борисов: Държавният ни дълг е 4 пъти по-добре от средното в ЕС

 Всички статистически данни демонстрират, че сме измежду водачите в макроикономическата непоклатимост. Държавният ни дълг е 4 пъти по-добре от междинното в Европейски Съюз. България има буфери във връзка с структурата на бюджета. Тези обстоятелства маркира министърът на стопанската система пред Канал 3.

Борисов означи, че няма да има затваряне на бизнеса и локдаун. Той акцентира, че би трябвало прецизен баланс сред здравната, обществената система и стопанската система. Според него спадът ни през второто тримесечие у нас е бил доста по-малък, по отношение на Франция, Италия, Обединеното кралство, по тази причина и растежът през третото при нас е по-малък, тъй като имаме да възвръщаме по-малко. Инвестициите обаче потеглят нагоре, сподели министърът. 

" Има растеж в инвестиците във високите технологии. Има над 716 милиона лв. сертифицирани планове. Създават се над 3500 работни места. "  

напомни, че Данък добавена стойност понижава в обособени браншове като антикризисна мярка. През лятото имаше растеж в заплащането на Данък добавена стойност, макар по-ниските му стойности. Мярката 60/40 продължава да работи. По тази мярка са разплатени над 500 милиона лв.. Бизнесът харесва тази мярка, сподели още той. 

По нисколихвените заеми са усвоени към този момент над 200 милиона лв.. Ще продължи да работи и към този момент ще могат да се отпускат до 1 милион лв. за дребни и междинни предприятия и до 2 милиона за огромни предприятия. 

" Българската стопанска система демонстрира положителни позитиви. Рискът се състои в това Коронавирус рецесията да се развихри още повече и да се получат усложнения в интернационалната търговия. Ваксината ще преодолее този риск. "  

Планът за развиване би трябвало да се гледа световно и в система, с цел да може да се види общата картина. Това е обвързвана среда и не може да се преглежда накратко, сподели Борисов. 

Той анонсира, че е подготвена цялата документи за създдаването на Държавната петролна компания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР